Baş ağrısı ile gittiği hastanede beyin felci geçirdiği ortaya çıktı

Baş ağrısı ile gittiği hastanede beyin felci geçirdiği ortaya çıktı
Konya’da yoğun baş ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 51 yaşındaki adamın beyin felci geçirdiği ortaya çıkınca tedavi altına alınarak sağlığına kavuştu

 Konya’da baş ağrısı şikayetiyle doktora başvuran kişinin beyin felci geçirdiği ortaya çıkınca tedavi altına alınarak sağlığına yeniden kavuştu. 
Karaman Belediyesi’nde memur olarak çalışan Mehmet Güngör baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyin felci teşhisi konularak tedavi altına alındı ve sağlığına yeniden kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Medova Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Aysun Hatice Akça Karpuzoğlu hastalığın damar tıkanıklığı şeklinde ortaya çıktığını ve tedavi sürecinin uzun süreli olduğunu söyledi. Doktor Karpuzoğlu, “Beyin felçleri genellikle 51 yaş üzerinde ortaya çıkan, tansiyonu, şekeri, kolesterolü, kalp yetmezliği olan risk faktöründeki hastalarda görülür ve genellikle beyinde damar tıkanıklığı şeklinde olmakla beraber bir kısım hastada beyin kanaması şeklinde görülmektedir. Bu hastalıkların tedavisi meşakkatli, uzun süren bir tedavi sürecinden dolayı biraz zordur” dedi.
Karpuzoğlu, kendilerine gelen hastanın çok kısa bir zaman içerisinde tedavi edildiğini vurguladı. Karpuzoğlu, “Hasta bize yaklaşık 20 gün önce başvurdu, herhangi bir risk faktörü yoktu. Tansiyonu, şekeri, kolesterolü, kalp problemi yoktu sadece sigara içme öyküsü vardı ve sol tarafında güç kaybıyla başvurdu. Sağda büyük bir beyin tıkanıklığı ve sağ beyninin neredeyse tamamına yakın bir kısmında damar tıkanıklığına bağlı etkilenmesi mevcuttu. Hastamızı çok hızlı bir şekilde damar açıcı tedaviler, tansiyon regülasyonu ve şah damarlarının incelemesini yaparak tedavimize başladık. Hastamız çok hızlı düzeldi, 10 gün içerisinde taburcu edebilecek hale geldi. Fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç bile göstermeyecek düzeyde tam kas gücüne sahip olarak hastamızı gönderdik” diye konuştu.
Mehmet Güngör ise hastaneye gittiğinde beyin felci geçirdiğini öğrendiğini ve tedavisine bağlı olarak kısa sürede yeniden sağlığına kavuştuğunu söyledi. Güngör, “İşten eve geldiğimde su içiyorum, çorba içiyorum dökülüyordu. Önce Karaman Devlet Hastanesi’ne gittik, sonra ambulans ile Konya’ya geldik. Benim sol ve sağ beyin damarlarım tıkanmış, doktorumun sayesinde açıldı. Tedavi süreci çok güzel geçti. Yoğun bakımda 10 gün yattım, beyin damarları açıldı. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum ve her işimi görüyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.