Başakpınar Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Başakpınar Mahallesi doğalgaza kavuşuyor
KAYSERİ (AA) - Talas Başakpınar Mahallesi'nde doğalgaz projesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.Mahalle meydanında düzenlenen törende konuşan Talas...

KAYSERİ (AA) - Talas Başakpınar Mahallesi'nde doğalgaz projesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Mahalle meydanında düzenlenen törende konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Hakkari Çukurca'da şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Doğalgazın getirdiği kolaylıklara dikkati çeken Güney, "Bizler şehirlerde bu nimetten yararlanıyoruz. Bugün de kırsal kesim dediğimiz mahallemize doğalgaz temel atma töreninde bulunmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bundan en güzel şekilde istifade edecekler. Özellikle hanım kardeşlerimiz bunu iyi bir şekilde anlayacak." diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi

Başakpınar'ı her ziyaret ettiklerinde özellikle kadınların doğalgaz talep ettiğini ifade eden Palancıoğlu, "Sağolsun Kayserigaz Genel Müdürümüz 2018 yılına kadar yatırım programlarında yer almamasına rağmen bizleri kırmayarak Başakpınar'a doğalgaz işini hemen programlandırdı. Başakpınar'ın yolları bu yaz alt üst olacak ama doğalgaza kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, doğalgazın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ise Başakpınar'a doğalgaz gelmesi için yaklaşık 50 kilometrelik altyapı çalışmasının gerçekleşeceğini belirtti.

Çalışmaların kasım ayında bitmesinin planlandığını anlatan Bora, "Beş milyon lira civarında bir maliyet olacak. Buna karşılık mahallemizde bin 500 konuta hizmet verilecek. Bu güzelliğin, ekonomi ve çevreci yakıtın Başakpınar'a gelmesiyle fizibilitenin olumsuz yanlarını hizmet vererek kapatacağız. Burada bir teşekkürü hak eden varsa öncelikle katkı ve destekleri için belediye başkanımızdır. Gelecek kış mevsiminde mahallemiz doğalgaza kavuşacak. Şimdiden hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, temsili olarak iki boruyu birbirine bağlayan cıvataları sıktı. Kesilen kurban ve edilen dualardan sonra tören, destek veren kurumlara plaket sunumuyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.