Başakşehir-Konyaspor maçının ön izlenimleri

Başakşehir-Konyaspor maçının ön izlenimleri
Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında yarın Başakşehir’e konuk oluyor. PUSULA yazarları, zorlu maçı değerlendirdirdi.

Zor maç olacak

Ligin ne yaptığını bilen iki takımı yarın karşı karşıya gelecek. Konyaspor da Başakşehir de sistemlerine bağlı kalarak oynamaya çalışıyor. Takımlarla beraber ligin kalburüstü iki teknik adamının taktik savaşının da yaşanacağı bir maç bizi bekliyor. Birbirine benzer iki takımın mücadelesinde orta sahalar önemli rol oynayacak. Maç her ne kadar beraberlik koksa da Konyaspor’un İstanbul’da kazanamama alışkanlığı korkutmuyor değil. (Ulaş İnbaşı)

Neden olmasın?

Milli arayı iyi değerlendiren, yönetim takviyesiyle yoluna devam eden A. Konyaspor'un zorlu Başakşehir deplasmanı, gerçek gücünü göstermesi açısından önemli bir gösterge olacak. Puan açısından iyi ama oynadığı futbol kalitesinde istenilen seviyeye gelemeyen yeşil beyazlıların, artık kendine gelmesi, topu ayağında tutan, gol koklayan bir takım hüviyetine bürünmesi lazım. Başakşehir  iyi hem de çok iyi bir takım. Deplasmanda 3 puan mükemmel olmaz mı? Ama bir puan da önemli. Neden olmasın?  (Murat Dönmez)

Zor olacak

Süper lig maratonu kısa bir milli aranın ardından devam ediyor. Konyaspor yarın Başakşehir deplasmanında zorlu bir mücadele verecek. Zor dedik fakat beklediğimizden de zorlu geçebilir. Başakşehir tartışmasız ligin şuana kadar ki bölümde en etkili olan takım. Lider olmaları da bunu gösteriyor. Eğer bu karşılaşmada Konyaspor akıllı oynayıp bireysel ciddi hatalar yapmazsa puanla dönebilir. Konyaspor milli arayı iyi değerlendirmiş mi yarınki maçta bunu göreceğiz. (Seda Erciş)

Kocaman olmasa…

Konyaspor, ligin en iyi takımlarından birine konuk oluyor. Başakşehir, ligin ilk haftalarında şampiyonluk yarışında olacağını öngördüğüm takımlardan biriydi. Şimdiye kadar oynadıkları futbolla bunu kanıtladılar. İki takımın futbolunu kıyasladığımız zaman Konyaspor’un bu maçtan 3 puan çıkarması sürpriz olur, derdim normalde ama Aykut Kocaman faktörü bunu söylememe engel oluyor. Bu karşılaşmaya Abdullah Avcı - Aykut Kocaman maçı olarak da bakabiliriz. İki başarılı hocanın mücadelesi, haftanın seyir zevki en yüksek maçlarından olabilir. (Emre Tanrıver)

Balık baştan avlanır

Fenerbahçe’yi kendi evinde Bursaspor’u deplasman’da yenip ligde karşılaştığı son müsabakada ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor’u beş farklı galibiyetle yenen lider Başakşehir’in konuğu oluyoruz. Bu sezon oynadığı altı maçta 14 gol atıp kalesinde 3 gol gören ve ofansif yönü oldukça kuvvetli olan Başakşehir’e karşı Kocaman’ın kompakt futbol oyun anlayışıyla karşılık verip galibiyeti kovalayan taraf olacağına inanıyorum. Bu maçla birlikte zorlu bir periyodun kapısını aralayan temsilcimiz için her puan altın değerindedir. Disiplinli olan kazanır. Ava gidip avlanmamak ümidiyle diyelim. (Hasan Durucan)
En az 1 puan

Liglere verilen milli maç arasında hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinlenme fırsatı bulan Konyaspor, oldukça zorlu bir sürece giriyor. 21 gün zarfında oynayacağı 6 zorlu mücadelenin ilki lider Başakşehir karşısında olacak. Ligin ne yaptığını bilen 3-4 takımından ikisinin mücadelesinde ben en az 1 puan alacağımızı düşünüyorum. Özellikle hücuma çıkarken çok top kaybı yapmazsak ve kaptırdığımız topları da orta alanda iyi karşılayıp, rakibe hızlı hücum şansı vermezsek maçın bizim kontrolümüzde geçmesi muhtemel görünüyor. (İlker Kırnaz)

Puan olacaktır

Bir İngiliz atasözü şöyle der “zenginlik bağırır servet fısıldar” beşinci düzeydeki liderin davranışları zenginliği değil serveti temsil eder. Artık Konyaspor oluşturduğu bu oyun yapısı ve sistem anlayışıyla oynadığı takdirde bütün takımlardan puan puanlar alabilecek kapasiteye sahip. İnanıyorum ki verilen arayı iyi değerlendiren Konyaspor eksiklerinde dönmesiyle puan alacaktır. (Oktay Demiray)

Sistemi iyi uygulayan kazanacak

Konyaspor’un deplasmanda oynayacağı Başakşehir maçı haftanın sonucu en fazla merakla beklenen maçlarından biri olacak. Ligin liderine karşı Konyaspor bu maçta kendi oyununu oynar, futbolcular futbolun doğrularını sahaya yansıtırsa İstanbul’dan puan veya puanlarla döner. Ancak Konyasporlu futbolcuların ligin 7. haftasında oyuncu kalitesiyle birlikte oyun kalitesini de yükselten bir sistem takımı karşısında 90 dakika boyunca sahanın her bölgesinde baskıyla birlikte kenarları çok iyi kapatarak duran toplarda çok dikkat etmesi gerekir. (Şemseddin Beştav)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.