Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

Başarı tesadüf değildir

Başarı tesadüf değildir

 

Fatih Sultan Mehmet, Kostantiniye önlerine geldiğinde Bizans güçlü, yüksek ve gösterişli surlarına güveniyordu. Fatih olma hevesiyle pek çok komutan gelip dayanmıştı surlara ama hiç biri geçememişti. Ancak Fatih’in diğerlerine benzemediğini tüm dünya kısa zamanda öğrenmişti. Fatih, Kostantiniye’yi İstanbul yapmak için azmetmiş, her şeyi en küçük ayrıntısına kadar planlamış ve tüm dünyası olan bu şehri almak için en uygun zamanı sabırla beklemişti. Evet, surlar gösterişli ve güçlüydü ama Fatih azimli, planlı, sabırlı ve Kostantiniye denilen bu şehre âşıktı. Azmini ve sabrını sevgi ile yoğurmuş ve sonunda Fatih olmayı başarmıştı. İş betonda, taşta, harçta değildi yani; iş azimde, sabırda, çalışmaktaydı, en önemlisi de tüm bunları yaparken sevgi ile yoğurmak lazımdı.

TEOG-1’in bize gösterdiği de tam olarak buydu aslında. Koca koca binalar yapıp, gösterişli duvarların arkasına sığınmanın eğitime pek de katkısının olmadığı Esentepe Koleji’nin başarıları sonucunda kanıtlandı. Başarı için planlı bir çalışma gerekliydi, planlı şekilde çalışırken azim ve sabır gerekliydi ve her şeyden de önemlisi sevgi gerekliydi. Esentepe’yi liderliğe taşıyan da işte bu sevgiyle yoğurulmuş azim ve sabırdı.

Esentepe Koleji 16 yıllık tecrübesiyle ve bu tecrübenin kazandırdığı başarılarla övünür sadece. Esentepe Koleji öğrencisine devasa binalar, olimpik havuzlar, buz pateni pistleri vadetmez; Esentepe Koleji öğrencilerine sevgiyle süslenmiş bir yuva vadeder. Öğrencilerini dershane mantığıyla sınırlarının üzerinde çalışmaya zorlamaz; planlı çalışmalarla adım adım başarıya götürür çünkü Esentepe Koleji öğrencilerin birer yarış atı gibi görülmesinden hoşlanmaz, her öğrencisinin farklı bir kişiliğe sahip olduğunu ve her birinin farklı hayalleri olduğunu bilir ve onları birey olarak değerlendirir. Esentepe’de öğrenci, surların ardında savaşa hazırlanan asker değil; evinde, aile ortamında geleceğe hazırlanan umut ışığıdır.

2015-2016 TEOG-1’de 4 öğrencisini Türkiye birinciliğine taşıyan Esentepe Koleji, % 92,47 ortalamayla da Konya birincisi olmayı başarmıştır. Ayrıca Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce branşlarında da ayrı ayrı Konya birincisi olmayı başarmıştır.

Sadece akademik başarı ile değil jimnastik, yüzme, satranç, tiyatro, müzik, futbol ve basketbol gibi spor ve etkinliklerde de şampiyonlukları ve çeşitli başarıları olan Esentepe Koleji, öğrencilerini sosyal alanlarda da başarıya taşıma gayretindedir.

Bu çerçevede 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçen Esentepe Anadolu Lisesi ile de YGS ve LYS sınavlarında da öğrencilerini Konya ve Türkiye liderliğine taşımayı amaçlamaktadır.

Sizde evlatlarınıza sevgi ile yoğrulan başarılar kazandırmayı arzu ediyorsanız Esentepe Koleji ve Esentepe Anadolu Lisesi’ni ziyaret edip kurum hakkında bilgi edinebilir ve ailemiz içinde yer alabilirsiniz.

Saygılarımla, esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR