Başarılı olur!

Başarılı olur!
PUSULA yazarları, yeşil-beyazlıların yeni hocası Aykut Kocaman’ı ve Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor için olası senaryoları değerlendirdiler. Genel kanı Kocaman’ın başarılı olacağı yönünde…

ÖZTEKE: YOĞUN PAS TRAFİĞİ OLACAKTIR

Torku Konyaspor’da Aykut Kocaman dönemi başlarken, PUSULA yazarları yeni döneme ilişkin öngörülerde bulundu ve Kocaman’ın ikinci döneminde başarılı olup olamayacağını masaya yatırdılar.

Genel Yayın Yönetmenimiz usta kalem Uğur Özteke yeşil-beyazlı ekibin mevcut kadro potansiyelinin tam da Kocaman’ın istediği tarza uygun bir ekip olduğu görüşünde. Kocaman’ın başta Fenerbahçe olmak üzere çalıştırdığı tüm ekiplerde orta sahayı kalabalık tutup kontra atağa dayanan bir oyun sistemi üzerinde başarıyı yakaladığını ifade eden Özteke, “Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin başındayken tamamen pasa dayalı bir sistemi yerleştirmiş. Takımı yenik durumdayken bile bu sistemden taviz vermeden oynamıştı. Kocaman’ın takımları orta sahada rakibi yoğun pas trafiği ile yıpratıp etkili kontralarla sonuca gitmesi ile bilinir. Aykut Hoca’nın Konyaspor’da da bu özelliği ön planda tutacağına inanıyorum. Çünkü Konyaspor’un mevcut kadrosu buna çok müsait. Kaldı ki sakatların çok olduğu ilk 7 haftada istatistikler incelendiğinde Konyaspor’un Eskişehir ve Sivas deplasmanları haricinde maç başına 320 isabetli pasın altına düşmediği görülecektir” değerlendirmesinde bulundu.

HÜSEYİN ALTAY: SİSTEMİ HLEB BELİRLER

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Altay ise Torku Konyaspor’un yeni dönemdeki oyun felsefesinde Hleb’in belirleyici rol üstleneceğini ifade ederek, “Haftalardır kazanamayan bir takım için kan değişikliği elbette önemlidir ve fayda sağlayacağı aşikardır. Bakıldığı zaman Torku Konyaspor savunma zafiyetlerine rağmen iyi bir kadroya sahip. Özellikle hücum silahları etkili kullanılırsa yeşil-beyazlılar başarıya ulaşacaktır. Kamuoyunda Kocaman-Alex krizi gibi Kocaman-Hleb krizi yaşanıp yaşanmayacağı konuşuluyor. Aykut Kocaman’ın sisteminde asla klasik bir 10 numara olmamıştır. Hatta Aykut Kocaman geçmişte Ceyhun Eriş-Kais Ghodhbane (Samsunspor) takası bile yaptırmıştı. Tahminimce Hleb iki orta sahanın arasına dahil olacak, oyunu geriden kurma vazifesini üstlenecektir. Çünkü mevcut kadro yapısı 4-3-3’e daha yatkın. Ama Kocaman, 4’lü savunmanın önüne Mehmet Güven’i monte edip ortada Hleb-Uğur, kanatlarda Djalma-Torje, forvette de Hasan (Rangelov) tercihini yapıp 4-5-1 düzeni ile mücadele etmesi de sürpriz olmaz” dedi.

İLKER KIRNAZ: HEDEFE UYGUN BİR HOCA

Yazarımız İlker Kırnaz da Aykut Kocaman’ın en doğru tercih olduğunu ifade ederek, unları söyledi: “Aykut Hoca’nın son Fenerbahçe döneminde olduğu gibi 4+3+3 sistemiyle takımı oynatmasını bekliyorum. Kocaman, Mesut Bakkal gibi oyun kuruculu bir sistemle oynamaz. O, herkesin koşmasını mücadele etmesini ister. Fenerbahçe dönemindeyken ısrarla yaptığı Cristian Baroni tercihi de bu yüzdendir. Genel anlamda ise Konyaspor’un zor yenilen bir takım olacağına inanıyorum. Fakat beraberlik sayısı artabilir. Devre arasında savunmaya ciddi takviyeler yapılırsa ilk 5-6’da rahatlıkla olabilir. Kısaca Ahmet Şan hedefi ilk 5 yaptı ardından da hedefe uygun bir hoca transfer etti.”

İSMET KARABABA:  KISA VADEDE BAŞARI GELMEZ

Yazarlarımızdan İsmet Karababa ise kısa vadede başarının gelmeyeceği görüşünde. Camianın sabırlı olmasını isteyen Karababa, “Aykut Kocaman’ın Konya’ya gelişi; camia ve takım üzerinde bir sinerji oluşturdu ve bu da tribünlere olumlu yansıyacaktır. Ancak Aykut Hoca’nın devre arasına kadar işi zor. Kadro yapısı hocanın sistemine müsait değil. Savunma ağır, sabırlı oynayan, pasla sonuca gitmeye çalışan bir takımın çok etkili bir forveti olmalı. Şu an böyle bir santraforumuz yok. Bunun için Konyaspor, ara döneme kadar alabildiği kadar puan almalı. Aykut Kocaman’ı devre arasından sonra değerlendirmek daha doğru olur. Şehrin beklentisi büyük. Uzun vadede düşünülürse Konyaspor’a yararı olacağına inanıyorum.

Yönetim ve taraftarlar sabretmeli. Hoca, ara transfer döneminde kaleci, stoper, orta saha ve forvet isteyecektir. Devam edilirse Konyaspor gelecek yıl Süper Lig’de ses getirir, büyük hedefler peşinde koşar. 1,5 yıllık anlaşma yapıldığına göre yönetim bunun hesabının yapmıştır” dedi.

SÜLEYMAN SAYAN: CAMPOS YILDIZLAŞIR

Bir diğer Pusula yazarı Süleyman Sayan da başarının uzun vadede geleceği görüşünde. Camianın sabırlı olmasını isteyen Sayan’ın yeni döneme ilişkin görüşleri ise şöyle: “Kocaman’ı sisteminin 4-5-1 olacağı görüşündeyim. Takımımız topu kendi sahamızda kabul edip hızlı toplarla ve çok pasla çıkmaya çalışacaktır. Bu dönemde beraberlik çok olur.

Yan pas olayı çok fazla olacaktır. Djalma Campos kilit vazifesi görecek. Onun sürati bir çok maçta belirleyici olur. Konyaspor bu dönemde deplasmanda daha başarılı olur. Hoca’nın taraftarla ikili ilişkilerinin de geçmişte olduğu gibi yine iyi olmayacağını düşünüyorum. Yenildiği maçlarda kulübeden çıkmadığı için eleştirilecek. Ama uzun vadede sabırla başarı gelecektir. Hleb konusunda da tereddütlerimiz var. Tahminimde Hleb’i devre arasına kadar kısım kısım oynatacaktır. Hatta verimli olamayacağı bölgeye kayması da ihtimaller çerçevesinde. Sonrasını bekleyip göreceğiz. ” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.