Başbakan Başdanışmanı Şen:

Başbakan Başdanışmanı Şen:
"15 Temmuz gecesi o işgal girişimine bir koalisyon hükümetiyle yakalansaydık ne olurdu? Ülke batardı. Şu an bu topraklar işgal altındaydı"- "Hakikatte devam etmekte olan şey referandum süreci değil, 1. Dünya Savaşıdır. 15 Temmuz gecesi 1. Dünya Savaşının

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "15 Temmuz gecesi o işgal girişimine bir koalisyon hükümetiyle yakalansaydık ne olurdu? Ülke batardı. Şu an bu topraklar işgal altındaydı." dedi.

Şen, Anadolu Evet Platformunca Kayapınar Kültür Merkezinde düzenlenen "15 Temmuz ve Yeni Anayasa" konferansında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milletin darbecileri yerin dibine gömdüğünü söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı duran 16 yaşındaki gençlerin şehit olduğunu anımsatan Şen, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi o işgal girişimine bir koalisyon hükümetiyle yakalansaydık ne olurdu? Ülke batardı. Şu an bu topraklar işgal altındaydı. 17-25 Aralık'a koalisyon hükümetiyle yakalansaydık ne olurdu? 27 Nisan 2007'de bir kısım gafil generaller halkın seçtiği meşru hükümete muhtıra verdi. O hükümet tek başına gelen bir hükümet değil de bir koalisyon hükümeti olsaydı ne olacaktı? Ertesi gün çıktı Hükümet Sözcüsü 'Genelkurmay hükümete bağlı bir çalışan kurumdur. Başbakanın emrindedir.' dedi. Koalisyon hükümeti olsaydı bu denilebilecek miydi? O yüzden meselenin özünü yakalamak gerekiyor."

Bir referandum süreci içerisine girildiğini dile getiren Şen, çift başlılığı ortadan kaldıracaklarını belirtti.

"Hayır cephesinin" söylediği bütün sözlerin 5-6 yalandan ibaret olduğunu ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"CHP milletvekillerine söyledim. Siz diyorsunuz ki 'Biz başkanlık sistemini istemiyoruz'. Tamam istemeyin normaldir. Ama ne istediğinizi söyleyin. 'Biz güçlendirilmiş parlementer sistemi istiyoruz.' diyorlar. Nedir güçlendirilmiş parlementer sistem? Onu bir sayfa yazın ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza götüreceğim. Diyeceğim ki 'Sayın Başbakanım muhalefetin de böyle bir teklifi var.' İkisini birlikte oylayalım. 18 madde burada 18 madde de siz yazın koyalım milletin önüne, ikisini de oylasınlar. Bütün sistemi çarpıtma üzerine kurmuşlar."

Şen, 1. Dünya Savaşı'nın devam ettiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hakikatte devam etmekte olan şey referandum süreci değil 1. Dünya Savaşıdır. Bu savaş devam etmektedir. Biz 1. Dünya Savaşını bitirmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz gecesi 1. Dünya Savaşının cephelerinden biriydi. 17-25 Aralık ondan önceki bir cepheydi. Gezi bütün melanetiyle 1. Dünya Savaşının cephelerinden biriydi. 27 Nisan 2007 savaşın uzatma cephelerinden biriydi. Bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Aynı kitabın içindeki satırlardır. Biz 16 Nisan'da ne yapıyoruz, neyi oylayacağız iyi bilelim. Bilelim ki biz birinci dünya savaşını bitirmeye çalışıyoruz."

Konferansta, Anadolu Evet Platformu Sözcüsü Ahmet Ay da konuşma yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.