Başbakan Başdanışmanı Şen:

Başbakan Başdanışmanı Şen:
"(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Kimse bu millete 'bidon kafalı' deyip sonra gidip onların oylarıyla cumhurbaşkanı olamayacak"

KÜTAHYA (AA) - Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nde kimsenin millete "bidon kafalı" deyip sonra onların oylarıyla cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi.

Şen, Kütahya Belediyesinin Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlediği, "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut parlamenter sistemin sürücü kurslarında kullanılan çift direksiyonlu iki şoförlü araçlar gibi olduğunu, bu durumun da ülke yönetiminde sorunlara yol açtığını belirtti.

Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Şen, "Gezi olaylarına parçalı bir hükümetle çift direksiyonlu halde yakalanmış olsaydık ne olacaktı? Ben size söyleyeyim; Gezi olayları bir iç savaş provasıydı. Kendilerince de Taksim'i ve İstanbul'un bir kısmını işgal etmişlerdi." diye konuştu.

Şen, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle ilgili birçok yalan söylendiğini dile getirerek, "15 Temmuz milleti"ne bu yalanların yutturulamayacağını ifade etti.

Parlamenter sistemin Türkiye'ye büyük zararları olduğunu anlatan Şen, şöyle devam etti:

"Parlamenter sistem Osmanlı Devleti'ni çökertti ve Türkiye'nin ayağa kalkmasına mani oldu. Türkiye kurulduktan sonra birileri arkadan plan kurdu. Bir devlet kuruldu ama başkalarının planı başkaydı. Arkadaki plan; 'kökünü sula tepesini buda Türkiye'si.' Bitti o işler, artık öyle bir Türkiye yok. Kökümüze kimsenin suyuna ihtiyacımız yok ve kimse bizim tepemizi kesemez, kimse bizi budayamaz. Bunun örneği 15 Temmuz'dur."

- "Millet kendi oylarıyla ayar verecek"

Mustafa Şen, yeni anayasa sistemiyle krallığın geleceği yalanının da söylendiğini vurguladı.

Krallıkların tamamının parlamenter sistemle yönetildiğini kaydeden Şen, "Başkanlık sisteminden yapısı gereği kral çıkamaz. Seçtiğin başkanın başına kral olmaz." ifadelerini kullandı.

Şen, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde kimsenin milletin iradesine pranga vuramayacağını bildirdi.

Ülkeyi sadece milletin seçtiği kişilerin yöneteceğini anlatan Şen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz de ancak ve ancak bize ve değerlerimize saygılı olan, bizimle alay etmeyen, inançlarımızla ters düşmeyen kişileri seçeceğiz. Başkalarına bundan sonra orada yer yok. Kimse bu millete 'bidon kafalı' deyip sonra gidip onların oylarıyla cumhurbaşkanı olamayacak. Bitti o işler. Bundan sonra olamayacak. Millet kendi oylarıyla ayar verecek. Millet oylarıyla dizayn edecek. Bir kağıt parçası, bir oy pusulasıyla her şeyi değiştirecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.