Başbakan Davutoğlu Brüksel'de

Başbakan Davutoğlu Brüksel'de
Başbakan Davutoğlu, AB üyesi 28 ülkenin liderleriyle bir araya gelmek üzere AB Konseyi binasına geldi

BRÜKSEL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin liderleriyle bir araya gelmek üzere TSİ 17.10'da AB Konseyi binasına geldi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın, Türkiye'nin görüş ve beklentilerini içeren yeni teklifini, 28 AB üyesi ülke liderine sunması ve genel uzlaşma sağlanması sonrasında Davutoğlu, Konsey binasına yeniden döndü.

Türkiye ve AB arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve sığınmacı krizinin çözümü için yürütülen görüşmelerde, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde bir faslın açılmasını da içeren yeni bir teklif hazırlandı.

AB Konseyi Başkanı Tusk, Brüksel'deki AB Zirvesi kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından yeni bir teklif hazırlayarak, 28 AB üyesi ülkenin liderlerinin onayına sundu.

Bir AB yetkilisinden edinilen bilgiye göre, üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması amacıyla "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33 nolu fasıl, 30 Haziran'da sona erecek Hollanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında açılacak.

Teklifte, kaçak göçle mücadele amacıyla Türkiye'nin Yunan adalarından sığınmacıları geri almaya başlayacağı tarih de belirlendi. 20 Mart'tan sonra Türkiye'den Yunan adalarına geçen sığınmacıların Türkiye'ye geri gönderilmesi söz konusu olacak. Geri göndermeler, yasal sürecin ardından başlayacak.

Metne göre, AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar yapacağı 3 milyar avroluk yardımın kullanılması hızlandırılacak. Bu kapsamda paranın harcanacağı projeler bir hafta içerisinde belirlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.