Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'te

Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'te
Davutoğlu: - "Dünyanın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkem ile bugün bir kez daha gurur duydum, dünyada nerede mazlum varsa yanında olacağız"

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkem ile bugün bir kez daha gurur duydum, dünyada nerede mazlum varsa yanında olacağız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, bugün Gaziantep'te Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Gaziantep'e yaptığı ziyaret ile ilgili paylaşımda bulundu.

Merkel, Tusk ve Timmermans ile Nizip'te, kapılarını açtıkları Suriyeli misafirleri ziyaret ettiklerini aktaran Davutoğlu, paylaşımında şunları belirtti:

"23 Nisan'da vatanlarından uzak olan suriyeli sığınmacılar için aile ve çocuk evinin açılışını da gerçekleştirdik. Dünyanın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkem ile bugün bir kez daha gurur duydum. Dünyada nerede mazlum varsa yanında olacağız."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.