Başbakan Davutoğlu Manisa'da

Başbakan Davutoğlu Manisa'da
Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu: (4)- "(Karaman'daki istismar iddiası) Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi

MANİSA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'daki istismar konusuna ilişkin, "Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa o emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Davutoğlu, Manisa'nın Muradiye ilçesinde, aralarında açılışı da yapılacak Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

- "Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur"

Karaman'daki çocuk istismarı olayıyla ilgili TBMM'de oy birliğiyle araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, bunun ilk andan itibaren kendisine intikal ettiğinde verdiği talimat olduğunu, bütün partilerle birlikte gereken araştırma önergesinin verilmesini istediğini söyledi.

Davutoğlu, "Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa o emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Memleketin her bir çocuğunun kendilerine emanet olduğunu, kendi çocuklarına baktıklarında ülkenin bütün çocuklarını gördüklerini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kendi kızımızı ve oğlumuzu, herhangi bir vatandaşın kızının ve oğlunun hukukundan ayırırsak, onlara daha fazla bir muhabbetle bakarsak, bu gözler bize haram olsun. Her bir çocuğu aynı muhabbetle seviyoruz. Her bir çocuğa, aynı aşkla aynı sevdayla bakıyoruz. Lakin bir sapık üzerinden içeride ve dışarıda siyasi rant elde etmeye çalışanlar var. Bunları da görmemiz lazım. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Hepimizin zihninden geçirmekten bile haya edeceği utanç üzerinden derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da başka bir ayıptır. Açıkça söylüyorum, burada paralel yapının öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon, kirli bir algı mühendisliği yürütülmek isteniyor. Soruyorum, gecesini, gündüzünü, insana, edebe, ahlaka adayanlarla derdiniz ne? Bakın tekrar ediyorum, sorumlu kimse hesabını soracağız. Ama aziz kardeşlerim başka hesaplarla vakıf kültürüne, vakıf müessesesine saldırıya dönüşen hadsizliklere de müsaade edemeyiz. Biz Ensar Vakfının insanlığa ve ülkemize hizmet ettiğine hep şahitlik ettik, ediyoruz. Bundan da hiçbir şüphemiz yok. Bir sapığın, bu vakıfla ilgili olmayan bir sapığın yaptığı bu alçakça muamele, fiil karşısında eminim en çok da Ensar Vakfının mensupları, kurucuları tepki göstermişlerdir. Hepimiz bu tür alçaklıklara karşı tepki gösterelim ama hiçbir şekilde bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım. Öyle konular vardır ki siyasetin ötesinde ve üstündedir. Çocuklarımız, işte böyle bir alandır."

- "Milletimizin ihtiyaçlarını bir an bile ihmal etmedik"

Başbakan Davutoğlu, zorlu bir coğrafyada etraftaki kaos ve istikrarsızlıkların Türkiye'yi daha fazla etkilememesi, yine en kirli ve hain yüzünü gösteren terörün emellerine ulaşmaması için gece gündüz çalışırken, milletin ihtiyaçlarını, vatandaşların taleplerini de bir an bile ihmal etmediklerini söyledi.

Türkiye'de yaşayan her insanın can güvenliğini, şehirlerin asayişini sağlamanın görevleri olduğunu belirten Davutoğlu, bunu yaparken bu ülkenin halledilmeyi bekleyen sorunlarını da unutmadıklarını, millete verdikleri her sözün arkasında olduklarını ifade etti.

Hükümet kurulalı henüz 4 ay olmuşken, 1 Kasım seçimleri öncesindeki vaatlerinin önemli bölümünü hayata geçirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, seçim öncesinde Manisa'da dile getirdiği vaatlerin tamamını yerine getirdiklerini kaydetti.

Bakanlar Kurulunda imzaladıkları yeni tasarının Meclise sevkiyle reformların yüzde 65'ini, vaatlerin tamamını gerçekleştirmiş olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Bütçe görüşmelerinden dolayı Meclis tatile girmemiş olsaydı reformlarımızın da tamamını gerçekleştirmiş olacaktık" dedi.

Hayata geçirdikleri tüm reform ve vaatlerin önemli adımlar olduğunu belirten Davutoğlu, yerine getirilen vaatleri sıraladı.

Pazartesi günü Meclise sevk edilen yeni vaatlerin de bir hafta 10 gün içinde kanunlaşacağını aktaran Davutoğlu, buna göre, 25 yaşın altındaki gençlerin genel sağlık sigorta prim borçlarının silineceğini, kimin yanında yaşarsa yaşasın 65 yaş aylıklarındaki kesinti ve duraksamaların kaldırılacağını söyledi.

Salı günü partisinin grup toplantısında taşeron işçiler konusuyla ilgili bir önemli müjde daha verdiğini hatırlatan Davutoğlu, o günden bu yana Türkiye'nin her yerinden teşekkür, tebrik mesajları ve dualar aldıklarını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Emekçi kardeşlerimize verdiğimiz sözü tuttuk. Bu sefer sadece verdiğimiz sözü tutmadık, verdiğimizin ötesine geçtik. 'Asıl işlerde çalışanları kadroya alacağız' dedik ama baktık ki yardımcı işlerde çalışan aziz, emekçi kardeşlerim mahzun olacaklar, vaatlerimizin ötesine geçtik ve dedik ki 'Nerede çalışırsa çalışsın bütün taşeronlara, kadroya alıp iş imkanı tanıyacağız'. Ayrım gözetmedik. Böylece asli iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan bütün taşeron işçilerin taleplerini yerine getirdik. Gördüğünüz gibi biz verdiğimiz sözleri yerine getirmekle kalmıyor, ihtiyaç olduğunu görünce vadettiğimiz düzenlemelerin de ötesinde kararlar alıyoruz. Biz, bazıları gibi seçimi kazanmak için bol keseden atmıyoruz. Vaatlerimizde kılı kırk yarıyoruz ancak bütçemizin el verdiğini görünce vadetmediğimiz adımları da gerektiğinde atıyoruz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.