Başbakan Davutoğlu'nun Aşure Etkinliğine Katılması

Başbakan Davutoğlu'nun Aşure Etkinliğine Katılması
Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Özcivan:

NEVŞEHİR (AA) - Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilçede yapılacak Aşure etkinliğine katılmasıyla ilgili, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure etkinliğimize Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nu davet ettik davetimize olumlu yanıt aldık" dedi.

Özcivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacıbektaş ilçesinde her yıl yaptıkları Aşure etkinliğinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini söyledi.

Geleneksel olarak düzenledikleri Aşure etkinliğine Başbakan Davutoğlu'nu davet ettiklerini belirten Özcivan, "Davetimize olumlu yanıt aldık. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etkinliğimize davet ettik. Gelirlerse bizleri onurlandırırlar ancak şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt almadık” dedi.

Etkinliğe katılacağını belirten Davutoğlu’nun, ilçede önemli açıklamalarda bulunacağına inandığını aktaran Özcivan, "Başbakan Davutoğlu'nun, Alevi Bektaşi dünyasının başkenti konumundaki Hacıbektaşımızdan önemli açıklamalar yapacağını düşünüyorum. Davutoğlu'nun Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'ndan ilçenin sorunları hakkında bilgi alacağını biliyoruz. Başbakanımız ziyaretiyle ilçemizi ve bizleri onurlandıracaktır" diye konuştu.

Özcivan, 8 Kasım Cumartesi günü Hacıbektaş Kültür Merkezinde yapılacak etkinliğin içeriğiyle ilgili şunları kaydetti:

“Kültür merkezindeki etkinliğimizde, çerağ uyandırma, konferans, Anadolu’da aşure ve Muharrem geleneği, Hacıbektaş Veli Külliyesi önünde aşure gülbangı ve aşure dağıtımı, Hacıbektaş Veli Külliyesi ziyareti, deyiş, semah ve mersiye gecesi programları gerçekleştirilecek."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.