Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başbakan Gezdi Sonra Aktı!

Başbakan Gezdi Sonra Aktı!

Önce bilbordlarda gördük.

“Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi”

Sonra inşaatı yavaş yavaş yükselmeye başladı.

Pardon inşaat yükselmeden Bilim Merkezimizin tabanı su tutmadı.

İhale üzerine ihaleye çıktık.

Zeminden dolayı su geçirmezliğini önlemiyordu.

 

*****

 

Bilenler biliyordu ki burası bizim başkana yeni bir kazıktı(!). Dolayısıyla Başkan’la birlikte Konya’ya kazıktı. Cenab-ı Allah’ım vatanını milletini şehrini değil sadece kendini düşünen o art niyetli insanı(!) affetmesin. İnşallah bin beter olsun. Öbür dünyada yakasından yapışacağım. Hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim de. Bu satırları yazarken şu anda yanımda bulunan Celal Emiroğlu abi de diyor ki “Evlerine ateş salsın” (!)

Koskoca Konya ovasında, “Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi” için yer bulamamıştık, birilerinin rantı yükselecek diye gidip oraya sıkıştırmıştık yaa.

*****

Neyse su geçirmezlik için yanılmıyorsam 15 trilyon para harcandı. Nihayet su geçirmezlik önlendi.

Sonra bina yükselmeye başladı.

Bina bitti. Geçen gün bu konudaki teknik yetkili bir büyüğümüz anlatıyordu. Bina camla kaplı olduğu için ısıtma ve yansıtmada cephenin yanlış olduğunu anlatıyordu. Ama içim yandığı için bir de buna üzülemezdim.

*****

Şükürler olsun bina bitti. Ve Barış Kartalı projesi kapsamı için şehrimize gelen Sayın Başbakan Hava üssündeki törenin ardından tarafından Bilim Merkezi’ni gezdi. Beraberinde de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, (Allah için Sayın Bakan Davutoğlu burasının iyi bir yer olması için çok büyük mücadeleler vermişti.) Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Konya heyeti vardı.

Başbakan Erdoğan’ı burada öğrenciler karşıladı. Sayın Başbakan talimat verdi bu modern ve örnek bir binanın fonksiyonel ve en güzel bir şekilde değerlendirilmesi istedi. Ardından Sayın Başbakan Erdoğan burada kendisini bekleyen öğrencilerle, ilçe belediye başkan adayları ile ve AK Parti Konya Kadın Kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

*****

Ne güzel değil mi?

Cumartesi günü Konya’dan çıkıyorum. Sağıma bir baktım. Bilim merkezinde hummalı bir çalışma.

Aha da fotoğrafı…

dsc_6888.jpg

Ne mi olmuş?

Hani yağmur yağdı ya. Camlar su sızdırmış. Yani tavan akmış. Neyse rahat olun. Yapımcı firma şimdi yeniliyormuş. Olur böyle şeyler sıkmayın tatlı canınızı rahat olun.

GÜNÜN OKALI SÖZÜ

Dervişlik dedikleri, hırka ile taç değil. Gönlün derviş eyleyen hırkaya muhtaç değil.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hafta sonları adeta kilitlenen Konya trafiğine çözüm olduğumuz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR