Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:
"Şehirleri karıştırmak istediler. Çukurlar kazdılar, barikatlar kurdular. Sandılar ki halk onları destekleyecek. Halk desteklemiyor artık. Halk oynanan oyunu gördü. Bunlar bölge halkının başına bela. Bu yüzden bakın bugün kimseyi sokağa dökemediler. Artık

İZMİR (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütü mensuplarının şehirleri karıştırmak istediğini, çukurlar kazdığını, barikatlar kurduğunu ancak halkın oynanan oyunu gördüğünü ve artık onları desteklemediğini söyledi.

Akdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananlara dikkati çekerek çatışmalar ve bombardıman devam ederse yüz binlerce insanın yine Türkiye'ye yöneleceğini, göç dalgasının sadece Türkiye'yi değil, Avrupa'yı da vuracağını belirtti.

Bugün Suriye'den atılan roket mermilerinin Kilis'e düştüğünü hatırlatan Akdoğan, "Alçak bir örgüttür IŞİD. Bugün Kilis'te roketler düştü iki masum yaşamını kaybetti, biri 5 yaşında çocuktu. Türkiye hemen misliyle karşılık verdi" dedi.

Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ulusal güvenliğini kim tehdit ederse, isminde hangi harflerin olduğu önemli değil, ona karşı Türkiye ulusal güvenliğini koruyacak her türlü tedbiri alır. Bunların PKK'sı da bir YPG'si de bir PYD'si de bir. Koskoca güçler, küçücük bu terör örgütüne mi bel bağladılar, ondan mı medet umuyorlar? Bakın ben uyarıyorum bu bir akreptir, yılandır, sırtında taşırsın, gelir seni sokar. Bunların karakteri bu, bunların fıtratı bu. Bunların Apo'su bir değil mi, Kandil'i bir değil mi, elindeki silah bir değil mi, Kandil'dekiler kurmadı mı bu terör örgütünü? O yüzden PYD neyse bu PKK da odur ve kim tehdit oluşturursa hepsiyle mücadele ederiz. Türkiye'de terörle mücadelemiz kararı bir şekilde devam ediyor."

- "Devlet milletini kucaklıyor"

Mücadeleyi sonuna kadar kararlı şekilde sürdüreceklerini söyleyen Akdoğan, şehirlerin karıştırılmak istendiğini, çukurların kazılıp barikatların kurulduğunu belirterek "Sandılar ki halk onları destekleyecek. Halk desteklemiyor artık. Halk oynanan oyunu gördü. Bunlar bölge halkının başına bela. Bu yüzden bakın bugün kimseyi sokağa dökemediler. Artık çağrılarını kimse dinlemiyor. Çünkü devlet, milletini kucaklıyor. Bütün bu şehirleri ihya edeceğiz, inşa edeceğiz. Hep birlikte ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

Devletin bölgeye, yol, yatırım yaptığını, hizmet verdiğini kaydeden Yalçın Akdoğan, şunları söyledi:

"Biz yapıyoruz, onlar bozuyor. Millet artık görüyor. Kimin yaptığını, yıktığını millet görüyor. Bu yüzden çok insani hassasiyetleri görerek, kılı kırk yararak çok titiz bir mücadele yapıldı. Askerimiz, polisimiz, bir tane sivil zarar görmesin diye kendi canını siper ederek bu mücadeleyi yürüttü. Bakın bu dava uğruna, bu bayrak, bu vatan için kimi malını, mülkünü feda eder, kimi hayatını vakfeder kimi de canını verir. O yüzden şehitlerimiz en yüksek makama sahiptir. Canını, kanını bu millet, bu bayrak, bu vatan için vakfeden, akıtan evlatlarımızı rahmetle anıyoruz."

- "Necis suyla necaset temizlenmez"

Akdoğan, Suriye'de bir insani kriz yaşandığını, süper güçlerin olaya müdahale ettiğini belirterek, "Sorun temizlendi mi, bitti mi? Türkiye'de bir söz var 'Necis suyla necaset temizlenmez'... Pis bir şeyi pis bir şeyle yıkamaya kalkarsan ortalık daha da pislenir. Sen terör örgütleri üzerinden PYD'si YPG'si üzerinden buradaki sorunu çözmeye çalışırsan işte sorun daha da içinden çıkılmaz hale gelir" dedi.

Bölgede siyasi nüfuz mücadelesi yapanların bulunduğunu, "Kimin daha çok borusu ötecek?" tartışmalarının yaşandığını kaydeden Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:

"Peki kardeşim orada insanlar ölüyor hiç umurunuzda mı? Bu kadar insan göç etti, bunlar ne yerler, ne içerler, hiç ilgileniyor musunuz? Rusya ilgileniyor mu? Parmağını karıştıran ülkeler hiç göçmen aldınız mı? Birisinin yarasına merhem oldunuz mu? Kimseyle ilgilendiniz mi? Yok... Ama herkes Türkiye'ye akıl veriyor. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yok. Biz birileri dediği için 3 milyon insana kucağımızı açmadık, birileri yardım yapacak diye bu kadar insanı bağrımıza basmadık. Bu ahlaki bir görevdir, vicdani bir görevdir. Türkiye bu ahlaki görevi ortaya koyuyor. Dünyanın neresinde mazlum, neresinde mağdur varsa yanı başında Türkiye var. Deprem olur, ilk bu milletin eli uzanır. Ecdat yadigarı topluluklar, Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları... Nerede bir mazlum var, Sudan'a, Somali'ye önce Türkiye'nin yardım eli uzanır."

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin çok büyük başarı elde ettiğini, seçim sonuçlarını Bosna, Somali, Kafkasya'daki insanların da yakından takip ettiğini ifade eden Akdoğan, "İnsanlar niye seçimi bu kadar yakından takip etti? Niye kutlamalar yaptılar, niye hayır duası ettiler? Çünkü başı sıkışan, başı sıkıştığında 'Benim bir kardeşim var, güçlü bir Türkiye eli var, gelip beni kurtaracak' diye bakıyor. Bu yüzden işte seçimlerde kutlamalar oldu, hayır duaları edildi. Bundan dolayı üzerimizde büyük bir sorumluluk var, manevi bir yük var. Sadece Türk milletinin ve Türkiye'nin değil dünyanın neresinde bir mağdur bir mazlum varsa, ecdat yadigarı bir topluluk varsa hepsinin mesuliyeti bizim üzerimizde. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

- "Türkiye'de birlik ve bütünlüğün sigortası AK Parti'dir"

AK Parti teşkilatlarının çok değerli olduğunu, çünkü Türkiye'nin yegane teminatı sayıldığını ifade eden Akdoğan, birlik siyasetinin tüm Türkiye'nin birliğini koruduğunu belirtti.

Anamuhalefet partisinin 35 şehirde milletvekili çıkaramadığını dile getiren Akdoğan, "Diğerleri birçok bölgede silinip gitmişler. Biz Hakkari'de de varız, Van'da da varız, Edirne'de de varız, Trabzon'da da varız. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sigortası AK Parti'dir. Bu yüzden sizlere çok iş düşüyor. Çok çalışmamız lazım. AK Parti, Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye'nin geleceği ile özdeşleşmiş bir harekettir" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin ahlaki duruşunu sergilemeyi sürdüreceğini vurgulayan Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bütün şehirlerimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız, hep birlikte inşa edeceğiz, hem de bütün bölgemizde olup bitenler, çevremizde yaşananlar; bunlara da duyarsız kalmayacağız. Türkiye bu ahlaki duruşuyla bölgesel bir güç oldu. Suriye'de zalime 'zalim' dediği için, Mısır'da darbeciye 'darbeci' dediği için, İsrail'de katile 'katil' dediği için Türkiye bölge halklarının gönlünde taht kurmuştur. Bu ahlaki duruşumuza devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.