Başbakan Yardımcısı Canikli:

Başbakan Yardımcısı Canikli:
"Türkiye dünden daha güçlü. Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü. Uzun yıllar Türkiye, başkalarının senarize ettiği planları, politikaları hayata geçirmek zorunda kalan, başkaları için hedef olan ülke konumundaydı ama bugün Türkiye oyun kurabilen, senaryo

GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Türkiye dünden daha güçlü. Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü. Uzun yıllar Türkiye, başkalarının senarize ettiği planları, politikaları hayata geçirmek zorunda kalan, başkaları için hedef olan ülke konumundaydı ama bugün Türkiye oyun kurabilen, senaryo geliştirebilen, uluslararası alanda masaya yumruğunu vurabilen bir ülkedir." dedi.

Canikli, Giresun Üniversitesinin Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteyi başarıyla tamamlayan öğrencileri ve çocuklarının her zaman yanında olan anne, babalarını tebrik etti.

Öğrencileri hayata hazırlayan hocalarını da kutlayan Canikli, güzel bir günü hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin hayat yolcuğunun Giresun'da başladığını dile getiren Canikli, "İnşallah hayat yolculuğunuz hayırlı olur. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur. Bunu yürekten temenni ediyoruz ama bir de gerçekler var. Hayatın gerçekleriyle bundan sonra yüz yüze olacaksınız. Üniversite yılları cicim yıllarıydı. Bugünleri çok arayacaksınız. 'Ne güzel günlermiş' diyeceksiniz ama filmi geriye çeviremeyeceksiniz. Hayat akmaya devam edecek." diye konuştu.

Canikli, "Bu birikim bundan sonra da devam edecek. Bu kesintisiz, ölene kadar devam edecek. Aslında bu açıdan da mezuniyet bir başlangıç. Esas bundan sonra daha çok şey öğreneceksiniz. Bunları yaşadıkça öğreneceksiniz. En iyi değerlendirmeyi de kendiniz yapacaksınız ama şunu söyleyeyim; hayat her zaman sürprizlerle dolu." ifadesini kullandı.

Canikli, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak hedeflerimiz var. Millet olarak hedeflerimiz, ideallerimiz var. Bu idealleri siz gerçekleştirebilirsiniz. Bunu sadece siz yapabilirsiniz. O nedenle sizler bu milletin geleceğisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor. 'Bana ne' diyemezsiniz. Böyle bir şansınız yok. Kesinlikle böyle bir lüksünüz yok. Her şeyden kaçınabilirsiniz, her şeyi bir tarafa bırakabilirsiniz ama toplumun geleceği olma sorumluluğunu elinizin tersiyle kesinlikle itemezsiniz. Ondan yana bir seçenekle karşı karşıya değilsiniz. Bu milletin geleceği olmaya mahkumsunuz. O yüzden bu milletin hedeflerine ulaşması için ne yapılması gerekiyorsa siz yapacaksınız."

Dünyanın bugün dünden daha karmaşık olduğuna işaret eden Canikli, "Ama güzel olan şu; Türkiye dünden daha güçlü. Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü. Uzun yıllar Türkiye, başkalarının senarize ettiği planları, politikaları hayata geçirmek zorunda kalan, başkaları için hedef olan ülke konumundaydı ama bugün Türkiye oyun kurabilen, senaryo geliştirebilen, uluslararası alanda masaya yumruğunu vurabilen bir ülkedir. Biz o Türkiye'nin ezik yönetilen dönemlerine de şahit olduk. Bizim üniversite dönemlerimiz de o dönemlerdi. Gelecekle ilgili hayallerimiz de böyle bir ortamda şekillendi." dedi.

Canikli, Türkiye'nin hedefleri ve iddiaları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sadece 80 milyon için değil. Kaderini, geleceğini bu milletin geleceğiyle bütünleştirmiş 100 milyonlarca mazlum milletler için de son derece önemli. Geleceğimiz aynı zamanda onların da geleceği. Sorumluluklarınız onların da sorumluluğu. Onların bu beklentilerini de elimizin tersiyle itemeyiz. Onlara kayıtsız kalamayız. Bu insanları da hayal kırıklığına uğratamayız. Onların da geleceğini ileriye taşıyacağız. Onların da hayallerine ve geleceğine sizler aracılık edeceksiniz. Bu milletin başka bir gençliği yok.

İnsanlar sizde farklı şeyler arayacak. Herkesin bildiği şeyi bilen değil, yapamadığını yapan farklılık arayacaksınız. Hem iddialı olacaksınız hem de farklı olacaksınız. Başka çaremiz yok. İddialarımız ve hedeflerimiz mutlaka olmalı. Terleyeceksiniz, kendinizi zorlayacaksınız. Herhangi bir şeye girerken zorlanmıyorsanız başarılı da olamazsınız. Onun için zorlanacaksınız."

Canikli, konuşmasının ardından Giresun Üniversitesini birincilikle bitiren Cansu Güney'e mezuniyet belgesini verdi ve altın hediye etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun da Canikli'ye plaket takdim etti.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Törene, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve aileler katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.