Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da:
"Ne aldanan ne aldatan olacağız. Bizim siyasi anlayışımız bunu gerektiriyor. Sorumluluk makamında olan, yumurta küfesini sırtında taşıyan bizleriz. Milletimizin derdiyle dertlenen kadrolar biziz"

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ''Ne aldanan ne aldatan olacağız. Bizim siyasi anlayışımız bunu gerektiriyor. Sorumluluk makamında olan, yumurta küfesini sırtında taşıyan bizleriz. Milletimizin derdiyle dertlenen kadrolar biziz." dedi.

Çavuşoğlu, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde 18 Temmuz'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle tarım ürünleri zarar gören çiftçilerle bir araya geldi.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı kırsal Durumtay Mahallesi çiftçilerine ''Geçmiş olsun" dileklerini ileten Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, yaşanan afet sebebiyle üreticilerin zarar gördüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, çiftçilerin zararlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bu afeti sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın gözü olarak gelip görmek istedik. Domates, kavun, karpuz, biber gibi ürünler zarar görmüş. 94 bin dönümde üretim yapan bin 350 çiftçimiz mağdur oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve belediyelerden saha çalışmalarıyla ilgili raporu aldım. Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda bu dosyayı sayın bakanlarımıza ve Başbakanımıza arz etme fırsatımız var. İnşallah orada kendilerine sizlerin mağduriyetini aktaracağız."

Çavuşoğlu, mülkiyet sorunu nedeniyle tarım sigortası yapılamamasına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ortada bir mağduriyet olduğunda bunun hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hem de diğer bakanlıklar nezdindeki mekanizmalarda nasıl karşılanabileceği konusunda istişareler yapacağız. İnşallah istişareler sonucunda sizlerin mağduriyetini giderme noktasında bir neticeye ulaşırız. Hayırlı haberlerimizi bekleyin. Ne aldanan ne aldatan olacağız. Bizim siyasi anlayışımız bunu gerektiriyor. Sorumluluk makamında olan, yumurta küfesini sırtında taşıyan bizleriz. Milletimizin derdiyle dertlenen kadrolar biziz."

Çavuşoğlu daha sonra Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yeşilova ile Karacabey'e bağlı Bakırköy mahallelerini de ziyaret ederek, üreticilerle görüştü.

Ziyaretlerde Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da eşlik etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.