Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan Öğretmenine Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan Öğretmenine Ziyaret
Çavuşoğlu: - "Öğretmenlerimiz, hem anne hem baba oldu bize. Bize her daim yardım ettiler. Sadece ilmi öğretmekle kalmadılar. İlmin yanında irfanı, hikmeti, feraseti de öğrettiler. Bu çok önemli bir şey. Kuru bir ilim, bilgi, aslında yüktür. Bilgi, irfan v

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Öğretmenlerimiz, hem anne hem baba oldu bize. Bize her daim yardım ettiler. Sadece ilmi öğretmekle kalmadılar. İlmin yanında irfanı, hikmeti, feraseti de öğrettiler. Bu çok önemli bir şey.Kuru bir ilim, bilgi, aslında yüktür. Bilgi, irfan ve hikmetle donatılmışsa insan için bir süs, donanım ve kazançtır." dedi.

Çavuşoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İnegöl ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi'nde oturan, 1979-1985 yıllarında Biga İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğretmeni Osman Çolak'ı (67) evinde ziyaret etti.

Öğretmenlerin emeklerinin hiçbir şekilde ödenemeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bize anlattıklarıyla hayatı anlamlı hale getiren, bizi geleceğe hazırlayan, üzerimizdeki emeklerinin karşılığı ödenmeyecek öğretmenlerimizin gününü kutluyorum." diye konuştu.

Çavuşoğlu, öğretmenliğin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." cümlesiyle anlam bulduğunu vurgulayarak, "Öğretmenlik, gerçekten bu neslin yetişmesinde, Türkiye'nin gelecek ufkunda çok önemli bir yere sahip. Bugün görev başında olan öğretmenlerimiz de gelecek Türkiye'nin mimarları olacak öğrencilere tarihi, geçmişi, kültürel birikimiyle bu coğrafyada, ülkede neler yapılacağını, gerçekleştirebileceğini anlatıyor. Bugün hocamla birlikte olmaktan çok mutluyum. Özlemiştik, bu vesileyle görüşmüş olduk." ifadelerini kullandı.

- "Sadece ilmi öğretmekle kalmadılar"

Bir gazetecinin öğretmeniyle ilgili anılarını sorması üzerine Çavuşoğlu, şunları anlattı:

"Kendisinin bize kucak açması, bizi sevinçle karşılaması, baba şefkati göstermesi... Tabii 11 yaşında, yurt dışından gelmişsiniz, başta anne ve baba yok. Osman Hoca gibi öğretmenlerimiz, hem anne hem baba oldu bize. Bize her daim yardım ettiler. Sadece ilmi öğretmekle kalmadılar. İlmin yanında irfanı, hikmeti, feraseti de öğrettiler. Bu, çok önemli bir şey. Kuru bir ilim, bilgi, aslında yüktür. Bilgi, irfan ve hikmetle donatılmışsa insan için bir süs, donanım ve kazançtır. Osman Hoca ve diğer değerli hocalarımız, kuru bir bilgiden ziyade bize bu bilgiyi ilim, irfan ve hikmetle donatarak aktardı. Ne yapıyorsak, hala o gün atılan temellerin üzerinde yapmaya çalışıyoruz. Onun için minnettarız."

Emekli öğretmen Çolak da Çavuşoğlu'nun öğrencisi olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Ne kadar şükretsem şükrümü yetiremem. Allah'a çok şükürler olsun ki memleketin yükselmesinde, ilerlemesinde bu tür öğrencilerim her tarafta mevcut. Çok mutluyuz, çok minnettarız ve öğrencilerimizle iftihar ediyoruz. Onların daha da ilerlemesi için de dua ediyoruz." dedi.

Çolak, Çavuşoğlu'nun iyi ve çalışkan bir öğrenci olduğunu da sözlerine ekledi.

Ardından öğretmenine hediye takdim eden Çavuşoğlu, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.