Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun Kabulü

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun Kabulü
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi El Khereiji'yi kabul etti- Çavuşoğlu:- "(Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz) Öncelikle ifade etmeliyim ki biz bir aileyiz, bölge ülkeleri olarak. Aile içerisinde böyl

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, "Öncelikle ifade etmeliyim ki biz bir aileyiz, bölge ülkeleri olarak. Aile içerisinde böyle sorunların yaşanması normal ise de ilanihaye sürdürülmesi ve derinleştirilmesi de bir o kadar anormaldir. Katar Prensi Tamim ile Suudi Prensi Muhammed bin Salman'ın yaptıkları telefon görüşmesiyle başlayan bu diyalog süreci çok önemli." dedi.

Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'yi Çankaya Köşkü'ndeki makamında kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gördüğünü belirtti.

Suudi Arabistan ile ikili ilişkilere büyük önem verdiklerini, ilişkilerin stratejik ortaklık temeline dayandığını, bu ilişkilerin gelecek dönemde de çok boyutlu olarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye ve Suudi Arabistan liderlerinin bu ilişkilerin ileri boyutta taşınması ve iş birliğinin sürmesi bakımından kararlılık örneği sergilediklerini anlattı.

Çavuşoğlu, son dönemde Körfez bölgesinde Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında kriz yaşandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Öncelikle ifade etmeliyim ki biz bir aileyiz, bölge ülkeleri olarak. Aile içerisinde böyle sorunların yaşanması normal ise de ilanihaye sürdürülmesi ve derinleştirilmesi de bir o kadar anormaldir. Katar Prensi Tamim ile Suudi Prensi Muhammed bin Salman'ın yaptıkları telefon görüşmesiyle başlayan bu diyalog süreci çok önemli. Biz de Türkiye olarak kardeşler arasında ortaya çıkan bu sorunu gidermek için çok boyutlu bir diplomatik süreç devam ettirdik."

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde yeterince problem yaşandığını kaydeden Çavuşoğlu, yeni sorunların ortaya çıkmasının kimseye fayda sağlamayacağını bildirdi.

El Khereiji de kabulden memnuniyet duyduğunu belirterek, Çavuşoğlu'na yeni görevinde başarı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.