Başbakan Yardımcısı Elvan:

Başbakan Yardımcısı Elvan:
"Nusaybin'de güvenlik güçlerimize saldırdılar. Dün de yine başka bir terör saldırısı söz konusu oldu. Bu saldırıları kınıyorum, lanetliyorum. Hükümetimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığı elbette devam edecektir" - "Halk aslında Demirtaş'a güçlü

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bugün de Nusaybin'de güvenlik güçlerimize saldırdılar. Dün de yine başka bir terör saldırısı söz konusu oldu. Bu saldırıları kınıyorum, lanetliyorum. Hükümetimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığı elbette devam edecektir" dedi.

Elvan, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından AA muhabirinin soruları yanıtladı.

Son dönemde artan terör olaylarına ilişkin Elvan, terör örgütünün son günlerde ülkenin huzurunu ve refahını bozmaya yönelik saldırılar düzenlediğini anımsattı. Elvan, "Bugün de Nusaybin'de güvenlik güçlerimize saldırdılar. Dün de yine başka bir terör saldırısı söz konusu oldu. Bu saldırıları kınıyorum, lanetliyorum. Hükümetimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığı elbette devam edecektir" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine Elvan, halkın Demirtaş'ı siyaset yapmak için TBMM'ye gönderdiğini söyledi. Elvan, şunları kaydetti:

"HDP'yi de yine siyaset yapmak için TBMM'ye göndermiştir. Ancak bugüne kadar HDP'nin siyasetine baktığımızda milletin sesi olmaktan çok bölücü terör örgütünün sesi olmayı yeğlemiştir. Gerçekten bu bizim için son derece üzücü bir hadisedir. Özellikle terör örgütüne, şiddete yönelik bir kınama girişiminde bulunmadığı gibi örneğin bugün Nusaybin'de olan hadiseye yönelik olarak da bir kınama, lanetleme mesajı bile görmedik. Maalesef sırtını terör örgütüne yaslamış durumdalar. HDP lideri siyasi bir figür olmaktan çok terör örgütü mensubu gibi hareket etmektedir. HDP'ye baktığımızda da şiddete, teröre karşı durma ve Meclis'te siyaset yapma yerine maalesef sırtını terör örgütüne yaslamayı yeğlemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümetimize hatta bakanlarımıza yönelik ağza alınmayacak ifadeler kullanmaktadır. Kendisini kınıyoruz ve milletin sesi olması gerektiğini düşünüyoruz. Aslında bir anlamda o kullandığı ifadeler kendini tarif ediyor. Milletimiz kimin katliam yapmak istediğini ve kimin barış ve huzuru istediğini çok iyi biliyor."

Demirtaş'ın Diyarbakır halkını Sur'a doğru yürümeye çağırdığını hatırlatan Elvan, "Halk buna itibar göstermemiştir. Halk aslında Demirtaş'a güçlü bir tokat vurmuştur. Halkın kendisinin yanında olmadığını Demirtaş da orada görmüştür. Gerçekten biz HDP'nin artık siyasi parti olarak görev yapması gerektiğini düşünüyoruz. HDP adım adım siyasi partiden uzaklaşan bir pratik sergilemeye de başlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

- "(Alt işverenlik) Çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Alt işverenlik konusunda Maliye Bakanlığının çalışma yürüttüğünü hatırlatan Elvan, "21 Mart'a kadar bu çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Elvan, 21 Mart 2016'nın 3 aylık reformlar için son gün olduğunu belirterek, "Dolayısıyla 3 aylık reformlar kapsamında yapılması gereken bir düzenleme. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Maliye Bakanlığımız koordine ediyor. İnşallah 21 Mart'a kadar neticelendireceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.