Başbakan Yardımcısı Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Kaynak:
"Bu sistem kriz üreten bir sistem. Bu sistem, millet egemenliğinin, millet hakimiyetinin tam manasıyla sağlanamadığı bir sistem. Milletin iradesi üzerine başka vesayet odaklarına müsaade eden bir sistem. Bu sistem vesayet odaklarına izin veriyor. Bu vesay

İSTANBUL (AA) – Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, mevcut sistemin kriz üreten bir sistem olduğunu belirterek, "Bu sistem, millet egemenliğinin, millet hakimiyetinin tam manasıyla sağlanamadığı bir sistem. Milletin iradesi üzerine başka vesayet odaklarına müsaade eden bir sistem. Bu sistem vesayet odaklarına izin veriyor. Bu, vesayet odaklarıyla halkın seçtikleri arasında kriz üretiyor. Eğer bu krizi aşmaya siyasetçilerin gücü yetmezse bu sefer başkaları devreye giriyor." dedi.

Kaynak, Hataylılar Derneği, Taksiciler Odası, Berberler Odası ve STK'larla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini ve 16 Nisan'da tarihi bir karar vereceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ulvi değerlerle kurulduğunu ancak 90 yılda doğrudan darbe, e-muhtıra, post modern darbeler yaşadığını vurgulayan Kaynak, sonunda 15 Temmuz'da darbelerin en haininin görüldüğünü söyledi.

Kaynak, FETÖ terör örgütünün 40 yıl boyunca devletin kılcal damarlarına girdiğini dile getirerek, milletin parasıyla alınan tank ve savaş uçaklarının millete karşı kullanıldığını kaydetti.

En çok şehidin İstanbul'da verildiğini hatırlatan Kaynak, "Darbeler dönemini nihayete erdirmek, kriz üreten sistemle yaşamak zorunda kalmayalım diye işte bu sistem değişikliği önümüze geldi. Bu sistem kriz üreten bir sistem. Bu sistem, millet egemenliğinin, millet hakimiyetinin tam manasıyla sağlanamadığı bir sistem. Milletin iradesi üzerine başka vesayet odaklarına müsaade eden bir sistem. Bu sistem vesayet odaklarına izin veriyor. Bu, vesayet odaklarıyla halkın seçtikleri arasında kriz üretiyor. Eğer bu krizi aşmaya siyasetçilerin gücü yetmezse bu sefer başkaları devreye giriyor. Hala bir ihtilal anayasası ile yönetiliyoruz ve bu anayasa bugüne kadar defalarca değiştirildi. Bizde yalan bir parlamenter sistem var. Bu sistem hem müdahalelere açık hem de hükümetin baskısı altında kalmıştır." diye konuştu.

Kaynak, getirmek istedikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, hükümetin milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı vasıtasıyla kurulmasını sağladığını ve bunun da istikrarı ve uzlaşmayı getirdiğini aktardı.

- "Sorumsuz değil sorumlu bir Cumhurbaşkanı olacak"

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten suçlanabildiğini ama bir tane bile bu suçtan cezalandırılan bir cumhurbaşkanının hatırlanamadığını belirten Kaynak, vatana ihanet suçunun tarifinin olmadığını artık Cumhurbaşkanının yargılanabileceğini, sorumsuz değil sorumlu bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Anayasanın devlet için değil millet için yapıldığını vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın bu referanduma gitme sebebi istikrarı oturtmaktır, gelecek nesillerdir. Seçilmek için milletin yüzde 50'sinden fazlasının oyuna ihtiyacı olan bir insan tek adam olabilir mi? Bu Meclisi fesih etmeye asla kimsenin gücü yetmez. Ama Cumhurbaşkanının meclisin seçimlerini yenileme yetkisi vardır. Asla bu sistemin tek adam üretmesi kabil değildir. Bu sistem asla dış müdahalelere açık değildir."

Kaynak, Türkiye'nin 7,5 milyon genci olduğunun altını çizerek, "Biz gençlerimize güveniyoruz, doğruyla yanlışı ayırt edebilirler. Bu cumhuriyette eşit haklara sahiptir. Biz kendi çocuklarımızı milletvekili yapacağız çünkü bizim 7,5 milyon çocuğumuz var. Bazıları ya okuma zahmetine girmiyor ya da okuduklarından başka anlamlar çıkarıyorlar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.