Başbakan Yardımcısı Kaynak: Milletimizin Vatan Sevgisini Hiçbir Tankın Durdurması Mümkün Değil

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Milletimizin Vatan Sevgisini Hiçbir Tankın Durdurması Mümkün Değil
Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Bilmezler ki bizim milletimizin kalbindeki imanı, kalbindeki vatan sevgisini, elindeki bayrağına olan düşkünlüğünü, hiçbir topun hiçbir tankın hiçbir uçağın durdurması mümkün değil." dedi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "O haşhaşiler zannettiler ki, bizim milletimiz, bizim insanımız tankın karşısında, topun karşısında, uçağın karşısında eğilir. Bilmezler ki bizim milletimizin kalbindeki imanı, kalbindeki vatan sevgisini, elindeki bayrağına olan düşkünlüğünü, hiçbir topun hiçbir tankın hiçbir uçağın durdurması mümkün değil." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Kent Meydanı'nda önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de milletin Kurtuluş ve Çanakkale ruhunu bir kez daha bize yaşattığını belirten Kaynak, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe teşebbüsünün ne olduğunu herkesin bildiğini, bu milletin parasıyla alınan, bu milletin silahlarını, bu milletin uçaklarını, bu milletin tanklarını, bu milletin toplarını bu milletin üzerine süren haşhaşileri, o sapıkları, o sapkınları, o hainleri bu ellerdeki Türk bayrağı ve kalplerdeki imanla durdurulduğunu söyledi.

"Milletimiz sadece Allah'ın karşısında eğilir"
Milletin ülkesine sahip çıkmasına dikkat çeken Kaynak, "O haşhaşiler zannettiler ki bizim milletimiz, bizim insanımız tankın karşısında, topun karşısında, uçağın karşısında eğilirler. Bilmezler ki bizim milletimizin kalbindeki imanı, kalbindeki vatan sevgisini, elindeki bayrağına oluna düşkünlüğünü hiçbir topun hiçbir tankın hiçbir uçağın durdurması mümkün değil." dedi.

"Bizim milletimiz, vatanı için bayrağı için devleti için namusu için yaşar ve ancak bunlar için ölür. Tankın karşısına değil sadece Allah'ın karşısında eğilir." diyen Kaynak ,15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından iktidarıyla muhalefetiyle, kadınıyla erkeğiyle, Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle Arabıyla, Alevisiyle Sünnisiyle o gün bir arada olunduğunu, o gün bütün muhalefet partilerinin, iktidar partisi milletvekillerinin milletin iradesine ve meclise sahip çıktıklarını belirtti.

Biz o darbe teşebbüsü karşısında milletin evlatlarından 240 şehit verildiğini anımsatan Kaynak, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele etsin diye büyütüp beslediğiniz polis yaptığınız, özel harekatçı yaptığınız, vatan için bayrak için gözünü kırpmadan, teröristin üstüne gelen evlatlarınızı, akşam yatakhanelerinde ve ders çalışma odalarında bombaladılar. 47 polis kardeşimiz şehit oldu. Bir tanesi de Türkoğlu'ndan bizim kardeşimiz. 5 askerimizi şehit oldu. 174 sivil vatandaşımız şehit oldu. Bunların hepsi bu vatanın öz evlatları ve bu vatan için canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizdi. Bizim şerefli ordumuzun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, en şerefli üniformalarını eline geçirmiş bir gurup teröristin, bir grup haşhaşinin darbe teşebbüsü işte böyle 78 milyon milletimizin bütün evlatlarını bir arada tuttu, dimdik tuttu ve Allah'ın izniyle bu darbe teşebbüsü milletimizin bu dik duruşuyla savuşturuldu."

Dik duruşlarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın asla ihmal edilmemesi gerektiğini dile getiren Kaynak, daha ilk akşamın ilk saatlerinde durumun ne olacağı belli olmamasına rağmen "Asla darbenin yanında değiliz. Asla darbecilerin yanında değiliz. Asla darbeye yardım etmeyiz" dediklerini belirterek, bu insanların seçim sandıklarında milletin temsilcisi olmak için milletin emanetini üstlenen bu insanların işte o gün milletin temsilcileri olduğunu gösterdiğini ifade etti.

"40 yıl nakış gibi işlediler 20 saatte tarumar ettiniz"
Gelinen süreç itibariyle milletin dik duruşu, siyasetçilerin basireti, feraseti ve cesaretinin önemli işler olduğunu vurgulayan Kaynak, şöyle devam etti:

"Elbetteki polisimizin ve askerimizin tavrı önemliydi. Elbetteki valilerimizin ve belediye başkanlarımızın, emniyet teşkilatımızın duruşu elbette önemliydi. Dün beraber silah arkadaşlığı yapmış birini silahına aynı üniformayı giymiş o şerefli üniformayı kirletmiş biri silah çekiyor. Bizim ordumuz bizim askerimiz, kahir ekseriyette 'biz milletin ordusuyuz, biz milli iradenin ordusuyuz, biz bu anayasal düzenin teminatıyız' dediler. Onlarda dimdik durdular. En kıymetli personellerini, özel harekatçı kardeşlerini, o akşam 48'ini şehit vermiş emniyet teşkilatımız, ellerinde hiçbir ağır silah olmadan o darbecilerin karşısında durdular. Onlar o hainler 40 yıl emek verdiler bugün için. 40 yıl nakış işler gibi ördüler. 40 yıl tuğla tuğla bir bina yaptılar. Ama 20 saatte tarumar ettiniz. Onlara bir fiskelik canları olduğunu gösterdiniz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.