Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)
"Hiçbir şekilde terör örgütleri arasında hiçbir ayrıma gitmememiz gerektiğini bir kere daha gördük. Dünyanın her yeri terörün muhatabadır. Her büyük şehir tehlike altındadır, dünyanın bütün havaalanları, bütün metroları her yer terör saldırılarının muhata

ADIYAMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili, "Hiçbir şekilde terör örgütleri arasında hiçbir ayrıma gitmememiz gerektiğini bir kere daha gördük. Dünyanın her yeri terörün muhatabadır. Her büyük şehir tehlike altındadır, dünyanın bütün havaalanları, bütün metroları her yer terör saldırılarının muhatabı olabilecek bir konumdadır. Dolayısıyla hiç ayrımda bulunmaksızın bir insanlık suçu olan bu teröre karşı topyekun insanlık cephesinde birleşmemiz ve mücadele etmemiz lazım." dedi.

Kurtulmuş, 2 Mart'ta deprem meydana gelen Adıyaman'ın Samsat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek Vali Abdullah Erin'den çalışmalar hakkında brifing aldı.

Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, depremin hemen ardından hükümetin hızla müdahale ederek depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyledi.

Geçen cumaya kadar vatandaşların yeme içme ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Kurtulmuş, "Burada devlet ve hükümet olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Çok şükür mesele büyük oranda hallolmuştur. Bundan sonra süreçte Samsat'ın yeniden imarıyla ilgili çalışmalara ön ayak olunacak. Bununla ilgili eğer gerekiyorsa Bakanlar Kurulunda çalışmalar sürdürülecek. Burada ilçemizin yeniden imarıyla ilgili çalışmalar yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

- İngiltere'deki terör saldırısı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dün İngiltere'de meydana gelen terör saldırısına da değinerek, bu olayın gündemin ilk sırasını meşgul ettiğini anımsattı.

"Türkiye Cumhuriyeti olarak aziz milletimiz adına da bu terör saldırısı nedeniyle İngiliz hükümeti ve İngiltere halkına taziye ve üzüntülerimizi iletiyoruz." diyen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İngiltere ve Londra'nın merkezinde parlamentonun hemen bir kaç adım ötesinde böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması fevkalade düşündürücüdür. Terörün artık sınırı yok. 'Terörün artık muhatabı şu ülkedir, bölgedir, şehirdir' diye kısıtlama söz konusu değil. Terör dünyanın her yerinde hareket edebileceğini ortaya çıkarmıştır. Parlamento binasının hemen önünde meydana gelen olay herkesin bütün dünyanın, uluslararası camianın aklını başına alması ve teröre karşı bir ortak insanlık cephesi oluşturmasının ne kadar hayati ve önemli olduğu bir kere daha teyit etmiştir. Ölenlere, ölenlerin ailelerine ve İngiliz milletine taziyelerimizi ifade ediyoruz. Ancak hep beraber terör örgütleri arasında hiç bir ayrım gözetmeksizin şu örgüt bizim işimize yarar, şu örgüt bizim karşımızdadır diye terör örgütleri arasında ayrım yapmaya gitmememizin gerektiğini bir kez daha gördük. Dünyanın her yeri terörün muhatabıdır. Her büyük şehir tehlike altındadır, dünyanın bütün havaalanları, bütün metroları her yer terör saldırılarının muhatabı olabilecek bir konumdadır. Dolayısıyla hiç ayrımda bulunmaksızın bir insanlık suçu olan bu teröre karşı topyekün insanlık cephesinde birleşmemiz ve mücadele etmemiz lazım."

- Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesi

Numan Kurtulmuş, DEAŞ, El Kaide, PYD ve PKK da dahil dünyadaki tüm terör örgütlerinin aslında bir olduğunu ve hepsinin aynı ortak hedefe hizmet ettiğini vurguladı.

"O ortak hedef bellidir. İnsanlığa karşı saldırıdır, insanlığın huzur ve güven içerisinde yaşamalarına karşı, insanların hayat haklarına karşıdır terörün esas hedefi." değerlendirmesinde bulunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu anlamda bir korku, panik ve çaresizlik oluşturarak, terör örgütleri tüm toplumları içine kapatmak ve tüm toplumları bir diğerinden izole etmek istemektedir. Dolayısıyla terörün ortaya koyduğu bu anlayışa karşı bizlerin de barıştan, insanlıktan ve demokrasiden yana olanların hep beraber ortak bir mücadeleyi vermemiz lazım. El ele omuz omuza her türlü dayanışmayı sağlayarak bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hele hele Türkiye gibi terör örgütlerinin neredeyse tamamına karşı mücadele eden, varoluş kavgası veren bir ülke olarak, onlarca yılını terörün yakmış olduğu bir ülke olarak teröre karşı ortak mücadelenin kıymetini en iyi bilen ülke biziz."

- Terörle mücadelede ortak hareket çağrısı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörle mücadele konusunda dünyaya samimi bir çağrıda bulunmak istediğini belirterek, "Gelin hep beraber terör örgütlerinin hepsiyle ortak mücadelede edelim. İstihbarat paylaşımından sahadaki faaliyetlerini sonlandıracak çabalara kadar her türlü çabayı müştereken verelim ve dünya terörden arınmış bir ülke haline gelsin. Bunu sağlamak için de hiçbir önyargı olmaksızın hiçbir ama fakat olmaksızın hiçbir şekilde terör örgütlerini vekalet savaşının unsuru olarak kullanmaksızın tüm dünyanın bir araya gelmesi siyasi hedeflerini birleştirmesi ve teröre dünyayı dar etmesi gerekiyor. Samimiyet ve açık yüreklilikle bunları ifade ediyoruz. İngiltere'ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Allah bir daha böyle saldırıları hiçbir ülkeye göstermesin." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.