Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: AK Parti'nin yegane gücü milletin desteğidir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: AK Parti'nin yegane gücü milletin desteğidir
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "AK Parti yüzde 50 oy aldı ama AK Parti'nin hala yegane gücü, beşeri anlamda yegane gücü, milletin desteği, milletin oyudur." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valiliği tarafından restore edilen Silivri'deki Piri Mehmet Paşa Camisi'nin açılışının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Çarşıda yürüyerek, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı'na giden Kurtulmuş, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

"Verdiğimiz bu mücadele milletin kendi kökleriyle buluşma mücadelesidir"
Kurtulmuş, temel meselelerinin Türkiye'yi güçlendirmek olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye güçlü olduğu takdirde hem dışa bağımlılığı azalır hem Türkiye'nin kendi gönül coğrafyasındaki dostlarına el uzatma imkanı artar. Türkiye, güçlü olduğu sürece yeryüzünde barış ve adalete dayalı yeni bir sistemin kurulmasına katkıda bulunabilir. Birileri de Türkiye'nin ne olmasını ne ölmesini istemezler. Öyle kendi başına ayakta duramasın, zaman zaman desteklerle ayakta dursun. Türkiye, güçlensin kendi sanayisini kursun, kendi ekonomik gücünü ortaya koysun, siyasi olarak gücünü ortaya koysun, Türkiye çevresindeki, bölgesindeki ülkelere, İslam coğrafyasına elini uzatsın istemezler. Dolayısıyla Türkiye'deki siyasi mücadelenin esası, aslında sadece bugün değil 150 senedir siyasi mücadelenin esası budur. Güçlü büyük bir Türkiye'yi isteyenler, bu coğrafyada, bu bölgede söz sahibi, etkin, güçlü olmasını, kendi medeniyet detayları üzerinde, başkalarının değerleriyle ayağa kalkmasını isteyenlerle buna karşı çıkanlar arasında bir siyasi mücadele en az 150 yıldır devam eder, bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla bizim bugün AK Parti çatısı altında verdiğimiz bu mücadele, aslında bu anlamda milletin kendine gelme, kendi kökleriyle buluşma mücadelesidir."

Söz konusu mücadelede 1946'dan, 1950'den bu yana büyük bir mesafe alındığını anlatan Kurtulmuş, milletin büyük çoğunluğunun "güçlü, büyük Türkiye" yönünde oy kullandığını, birtakım çevrelerin de buna karşı çıkacak şekilde hareket ettiğini kaydetti.

Kurtulmuş, "Bugün de AK Parti yüzde 50 oy aldı ama AK Parti'nin hala yegane gücü, beşeri anlamda yegane gücü milletin desteği, milletin oyudur. Dolayısıyla milletin desteğini kaybetmek, bizim için her şeyi kaybetmek demektir. Nihayetinde oy verme 4 yıldan 4 yıla bir gün. Bir insanın oy vermesi, işte sırada beklemesi, gitmesi, diyelim ki yarım saattir, sandığa atması 3 dakikadır. Ama mühim olan insanların oyunu almaktan daha çok, insanların gönlünü fethetmektir. Gönlünü fethettiğiniz an milletimiz bize bu desteği verdiği zaman yeni, büyük, güçlü Türkiye istikametinde her türlü engeli aşarız, her türlü zorluğun üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı.

"Tüm çalışmalarımızda bize destek olan halkımızı hiç unutmayalım"
Yakın dönemde de 17-25 Aralık, Gezi olayları gibi pek çok olayla karşı karşıya kalındığına değinen Kurtulmuş, şimdi de terör kullanılarak Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını ancak Türkiye'nin bunu da yeneceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör odaklarının etkisiz hale getirileceğinin altını çizerek, salondakilere şöyle seslendi:

"Bu memlekette huzuru, barışı, esenliği sağlayacağız ama tek yolu, Silivri'nin sokaklarında dolaşan her vatandaşın sizleri, AK Parti davasının öncülerini sevmesi, size omuz vermesi, size dua etmesi, sizinle birlikte olması, size gönül vermesi. Bunu sağlamayı sürdürürsek, Allah'ın izniyle işimiz kolay. Geri kalan mücadele, mücadele de zevkli bir şey. İnsanoğlu mücadele ettiği sürece ayakta kalır, güçlü olarak yoluna devam eder. Tüm çalışmalarımızda bize destek olan halkımızı hiç unutmayalım, sürekli halkımızla birlikte, beraber olalım. Allah yardımcımız olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.