Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Bu Milletin Tamamı Fetö Denilen Çetenin Mağdurudur

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Bu Milletin Tamamı Fetö Denilen Çetenin Mağdurudur
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "FETÖ mağdurları" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bir mağdur varsa bu milletin tamamı FETÖ denilen çetenin mağdurudur." dedi

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliğinde düzenlenen "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, 1071'den itibaren bu topraklarda var olan milli tarih içerisindeki en büyük ihanet hareketiyle 15 Temmuz'da karşılaşıldığını söyledi.

Son zamanlarda FETÖ ile mücadelede "FETÖ mağdurları" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanki bu operasyonlar sırasında alınanların çok büyük bir kısmı yanlışlıkla, hatayla alınmış, yaşlar, kuraların yanında çok büyük oranda yanmış gibi bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışılıyor. Eğer bir mağdur varsa bu milletin, bizatihi 79 milyonun tamamı bu FETÖ denilen çetenin mağdurudur. Bu operasyonlar sırasında gerçekten haksızlık yapılanlar varsa onları düzeltmek hükümetimizin boynunun borcudur. Buradaki algı operasyonlarına da dikkatinizi çekmek istiyorum. Büyük bir titizlikle bu operasyonlar yapılıyor. Kim bu işin içindeyse hesabını verecek. İlgisi olmayan kimse de tereddüt etmesin, çekinmesin, korkmasın. Bu örgütle hiçbir irtibatı, iltisakı olmayan hiç kimse de zarar görmeyecektir."

"Başika ile Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar"
Bu süre içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için mücadele edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ ile Türkiye'yi rotasından değiştiremeyeceklerini anlayanlar hemen arkasından PKK ile, DAEŞ ile Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu ve şimdi de Başika meselesiyle birlikte Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

Türkiye geçen temmuz ayından bu yana üç terör örgütünün tehdidi altında her gün yaşıyor. İşte Ordu-Giresun-Sivas arasında bir elin parmağını geçmeyecek terörist, iki senedir buraları meşgul ediyor. Çok şükür geçen hafta yapılan operasyonla, buradaki teröristler etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Burada teröre karşı gösterdikleri dirayet dolayısıyla da özellikle Mesudiye halkını tebrik ediyorum. Bir taraftan DAEŞ, PKK, FETÖ, başka örgütler... Darbe yapamadılar, şimdi Türkiye'yi algı operasyonlarıyla köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

'Ekonomi kötüye gidiyor. Türkiye'de insan hakları ihlalleri yapılıyor.' Bu iddialarla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bunların hepsini aşacağız. Ancak bunun için devletin organlarını yerelde yönetenlerin de ferasette olmanız, birlik beraberlik içerisinde olmanız, büyük bir koordinasyon içerisinde hareket etmeniz, hepinizin aynı hedefe doğru yürümesi şarttır. Türkiye'nin karşılaştığı bu en önemli belayı inşallah tamamıyla def edeceğiz ve derin bir nefes alacağız. Sadece meselemiz terör meselesi ve onların ortaya koydukları yanlışlıkları ortadan kaldırmak değil yeni, güçlü, büyük Türkiye'nin oluşması için canla başla hizmet edeceğiz."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.