Kürt kardeşlerimiz çukurlar kazanlara yüz vermedi ve arkasında durmadı

Kürt kardeşlerimiz çukurlar kazanlara yüz vermedi ve arkasında durmadı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Kürt kardeşlerimiz evlerinin önüne çukurlar kazan ve aile mensuplarını rahatsız eden terör örgütüne hiç yüz vermedi ve arkasında durmadı." dedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Karadenizliler Cemiyeti'ne mensup iş adamlarının Sancaktepe'de bir restoranda düzenlediği iftara katıldı.

İslam dünyasının içinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurmaları gerektiğini aktaran Kurtulmuş, bu nedenle her fırsatta sorumlulukların bir kez daha hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlü olmasının sadece Türkiye'de yaşayanları ilgilendirmediğine dikkati çekerek, bunun yakın coğrafya, mazlum milletler hatta bütün dünya için önemli olduğunu söyledi.

"Türkiye'ye sorumluluk düşüyor"

Türkiye'nin güçlü olmasının dünya barışına da katkı sağlayacağını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Onun için biz güçlü Türkiye'yi yalnız kendimiz için değil, mazlum milletler ve İslam ülkeleri için ve dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve garibanlar için istiyoruz. Şu anda dengeleri tamamıyla sarsılmış olan 1990'ların başından itibaren dengeleri değişen dünyanın adil bir dengeye kavuşması için istiyoruz. Bu çerçevede bize büyük sorumluluklar düşüyor."

Kurtulmuş, konuşmasında İngiltere halkının Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma yönünde karar almasını da değerlendirdi.

Kararın halka ait olduğunu ve buna saygı duyduklarını dile getiren Kurtulmuş, bugün yaşananlar konusunda yıllar öncesinde tavsiyelerde bulunduklarını hatırlattı.

"AB terörle mücadele yasasının değişmesini istedi"

Kurtulmuş, Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden AB sürecinde yakın zamanda önemli gelişmeler olduğunu anımsatarak, "Biz üzerimize düşen 73 maddenin tamamını yerine getirdik. Bir iki maddeyle ilgili de hazırlıklar yapılacak. Mülteciler meselesi yani Türkiye'nin serbest vizeyle Avrupa'ya girmesi konuşuldu. Diğer yandan ada geri kabul anlaşması harekete geçirildi. Yani Yunan Adaları'na geçen her bir mülteci için Türkiye'deki Suriyelileri Avrupa'ya gönderecekti. Listeler hazırlandı. Türkiye üzerine düşen sorumlulukları yaptı. 484 mülteci Yunan Adaları'ndan Türkiye'ye geldi. Bunun karşılığında da Türkiye 700 küsur Suriyeliyi Avrupa'ya gönderdi. Her şey verildiği gibi masalarda konuşulduğu gibi gidiyordu. Birden hiç olmadığı gibi, müzakere usullerinde olmadığı gibi son anda 'Terörle mücadele yasasından vazgeçeceksiniz ya da gözden geçireceksiniz' ricasında bulundular. Terörle bu kadar mücadele edilirken, beka mücadelesi içindeyken. Birden defterden bir şey çıkardılar." ifadelerini kullandı.

"Hiç boşuna heveslenmesinler"

Türkiye'nin bölünmesi ve parçalanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Selahaddin Eyyubi'nin çocuklarıyla, Kılıçarslan'ın Alparslan'ın çocuklarını birbirinden ayırmak mümkün değil. Onlar da bunu biliyorlar da Türkiye'ye vakit ve ekonomik güç kaybettirmek istiyorlar. Türkiye'de insanların zihinlerini ve gönüllerini bölmek istiyorlar. Türkiye'yi kendi içinde problemli bir ülke haline getirmek istiyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler." diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin terörle mücadeleyi kazanacağını aktararak, "Bölgede iki teşekkürü bir defa da söylemek lazım. Bunlardan birisi can pahasına bu mücadeleyi sürdüren bütün emniyet güçlerimiz. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İkinci büyük teşekkürü de Doğu'daki Kürt kardeşlerimiz hak ediyor. Kürt kardeşlerimizi kendi evlerinin önüne çukurlar kazan ve aile mensuplarını rahatsız eden bu terör örgütüne hiç yüz vermedi ve arkasında durmadı. Kürt'ün Türk'ten başka Türk'ün Kürt'ten başka kaderi yoktur." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.