Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da
Kurtulmuş:- "(Avrupa ülkeleri) Unuttukları bir şey var. Oradan iki tane laf söyleriz, Türk milletini de vazgeçiririz zannediyorlar. Bu milletin derin bir irfanı var, bu milletin derin bir feraseti var. Kenarda bazen oturuyor hiç konuşmuyor. Ama kalpten ka

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "(Avrupa ülkeleri) Unuttukları bir şey var. Oradan iki tane laf söyleriz, Türk milletini de vazgeçiririz zannediyorlar. Bu milletin derin bir irfanı var, bu milletin derin bir feraseti var. Kenarda bazen oturuyor, hiç konuşmuyor. Ama kalpten kalbe, gönülden gönüle meselenin ne olduğunu biliyor." dedi.

Kurtulmuş, halk oylaması kampanyası kapsamında geldiği Ordu'nun Aybastı ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılandı. MHP İlçe Teşkilatının da destek verdiği coşkulu kalabalık, Kurtulmuş'a tezahüratlarda bulundu.

Belediye önünde vatandaşlara hitaben konuşan Kurtulmuş, ilçe halkına kendilerine verdikleri güçlü destek dolayısıyla teşekkür etti.

Referandum sürecinde olunduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu seçimde maalesef yine dışarıdan dahil olanlar, davetsiz misafirler oldu. Bunları tekrar tekrar gözden geçirelim. Ve o tabloları unutmayalım. Önce Avusturya'dan, ardından Almanya'dan, ardından Hollanda'dan ses geldi. Dediler ki oradaki bazı siyasetçiler, 'Sakın buraya Türk siyasetçiler gelmesin, sakın 'evet' kampanyasında bulunmasınlar, 'evet' demesinler. Türk vatandaşlarıyla buluşmasınlar.' Emriniz olur. Yolları kapadılar, salonları kapadılar. Toplantı yapılmasına mani oldular." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının indirilmediğini hatırlatan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın saatlerce arabasında tutulduğunu, sonrasında atlar, köpeklerle vatandaşların üzerine saldırıldığını anlattı.

"Bizim milletvekillerimize ve bakanlarımıza müsaade etmeyenler, Avrupa'nın şehirlerinde polis kordonu altında emniyete aldıkları PKK teröristlerine, PKK yandaşlarına 'hayır' kampanyaları yapmak için müsaade ettiler." diyen Kurtulmuş, televizyonlarda bu durumun görüldüğünü, o fotoğrafları unutmayacaklarını söyledi.

- "Bu milletin derin bir feraseti var"

"Avrupa'daki bazı ülkelerin 'hayır' için neden destek verdiği" sorusu yöneltilen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Unuttukları bir şey var. Oradan iki tane laf söyleriz, Türk milletini de vazgeçiririz zannediyorlar. Bu milletin derin bir irfanı var, bu milletin derin bir feraseti var. Kenarda bazen oturuyor, hiç konuşmuyor. Ama kalpten kalbe, gönülden gönüle meselenin ne olduğunu biliyor. Niye 'hayır' manşetleri attıklarını, niye itlerini, köpeklerini saldıklarını çok iyi görüyor. Büyük bir Türkiye'den korktuklarını, güçlü Türkiye'den korktuklarını, dünyada, dünyaya nizam veren bir Türkiye'den korktuklarını görüyor ve bu millet onun için 'evet' diyor."

Kurtulmuş, halk oylaması kapsamında Türkiye'nin farklı illerini gezdiklerini dile getirerek, "Allah'ın izniyle 'evet' oyları alabildiğine yükseldi ve milletin desteğiyle yeni Türkiye'nin önü açılacak." ifadesini kullandı.

- "PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğerleri diz çökecek"

Türkiye'nin çevresinde olanların da görüldüğünü belirten Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye bir taraftan içeride terör örgütleriyle uğraşıyor. 2015'in temmuz ayından bu yana PKK bastırıyor, DEAŞ bastırıyor. Onlar bastırdığı gibi FETÖ denilen çete vasıtasıyla da bu memleketin dirliği, birliği ortadan kaldırılmaya çalışıldı, hala da çalışılıyor. Bu ülkenin askeri darbeyle karşı karşıya kalmasına ramak kaldı. Allah hepinizden razı olsun. Türkiye uçurumun kenarından tam düştü, millet sarıldı ve Türkiye'yi kaldırdı. Bu millet artık bu topraklarda hiçbir Ali Cengiz oyununa, hiçbir yabancı gücün sergilediği oyuna müsaade etmeyecek, müsamaha etmeyecektir. Hepsiyle birlikte mücadele ediyoruz. Allah'ın izniyle bu savaşı eninde sonunda millet kazanacak. PKK da diz çökecek, DEAŞ da diz çökecek, FETÖ de diz çökecek, diğerleri de diz çökecek."

Suriye ve Irak'ta terör örgütleri vasıtasıyla Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığına işaret eden Kurtulmuş, "DEAŞ denilen bir örgüt Türkiye'ye karşı saldırıda bulunuyor. PYD denilen bir örgüt Türkiye düşmanı olarak oraya yerleştiriliyor. Amerikası da arkasını sıvazlıyor, Rusyası da arkasını sıvazlıyor. Bir bakıyoruz şu ülkenin desteği var, bir gün bakıyoruz başka ülkenin silahları çıkıyor adamlardan. Aybastılılar bu oyunları bozacağız." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.