Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Suudi Arabistan'la İlişkilerin Gelişmesi Barışa Katkıda Bulunacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Suudi Arabistan'la İlişkilerin Gelişmesi Barışa Katkıda Bulunacak
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bölgenin iki önemli ülkesi olarak Türkiye ve Suudi Arabistan'ın bu ilişkiyi geliştirmesi, hiç tereddütsüz bölge barışına katkıda bulunacaktır." dedi.

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkünde, Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Zeyd et-Turayfi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Kurtulmuş ve Turayfi, TRT ve Suudi Arabistan'ın yayın kurumu SBC arasındaki iş birliği mutabakat zaptını imzaladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, görüşmede yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud'un, üst düzey bir heyetle Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri artıracağını söyledi.

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın her alanda iş birliği içinde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bölgenin iki önemli ülkesi olarak Türkiye ve Suudi Arabistan'ın bu ilişkiyi geliştirmesi, hiç tereddütsüz bölge barışına katkıda bulunacaktır. Diğer ülkelerle de oluşturulacak iyi ilişkilerin bölgede istikrarı sağlayacağı ve maalesef terörle eş anlamlı hale neredeyse dönüştürülmeye çalışılan Ortadoğu coğrafyasının, İslam coğrafyasının da böylece terörden de kurtulacağını, bu ilişkilerle de terör tehdidin azalacağını da ümit ediyoruz."

-"Türk halkına verdiği bu destek, tarihi bir destekti" -
Kurtulmuş, darbe teşebbüsünden sonra Suudi Arabistan'ın, Türkiye'nin yanında olduğunu ilk ifade eden ülkelerden birisi olmasının da takdire ve şükrana layık bir durum olduğunu bildirdi. Bundan dolayı da Suudi Arabistan'a teşekkür eden Kurtulmuş, "Suudi Arabistan'ın, darbe teşebbüsüne karşı Türkiye demokrasisine ve Türk halkına verdiği bu destek, tarihi bir destekti." diye konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Gecenin en karanlık anında dahi şunu diyorduk, 'Bu gece Allah'ın izniyle sabah büyük bir fırsata dönüşecek ve Türkiye, aydınlık bir güne uyanacak.' Suudi Arabistan halkının da, bütün Müslüman milletlerin de o gün Türkiye'nin yanında olduğunu, Türk halkının yanında olduğunu yürekten hissettik."

-"Türkiye ve Suudi Arabistan'ın istikrarı, bölgenin istikrarı anlamına gelir" -
Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Zeyd et-Turayfi ise Türkiye'nin ve Suudi Arabistan'ın istikrarının, aynı zamanda bölgenin de istikrarı anlamına geldiğini belirtti.

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini çok yakından takip ettiklerini dile getiren Turayfi, tankların, uçakların önünde durarak dünyaya bir örnek sergileyen Türk halkını kutladığını ifade etti.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.