Başbakan Yardımcısı Şimşek, İspanya'da

Başbakan Yardımcısı Şimşek, İspanya'da
Başbakan Yardımcısı Şimşek, İspanyol iş adamlarıyla görüştü- İspanya İşverenler Konfederasyonu: - "Türk Başbakan Yardımcısı, İspanyol şirketleri ülkesine yatırım yapmak için teşvik etti"

MADRİD (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İspanya İşverenler Konfederasyonu'nun (CEOE) organize ettiği bir toplantıda, İspanyol iş adamlarıyla bir araya geldi.

İspanya Ticaret Odası, İhracat ve Yatırım Enstitüsü ve CEOE üyelerinin katılımıyla, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

CEOE tarafından yapılan açıklamada, "Türk Başbakan Yardımcısı, İspanyol şirketleri ülkesine yatırım yapmak için teşvik etti" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, CEOE Başkan Yardımcısı Jose Vicente Gonzalez'in de toplantıda, Türkiye'nin G-20 ülkeleri arasında en önemli ekonomiye sahip ülkelerinden biri olduğunu vurguladığı, "Asya ve Avrupa arasında stratejik bir konumda olan Türkiye, İspanyol şirketlerinin uluslararasılaştırılmasına destek politikaları için de öncelikli bir pazar." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Türkiye ile İspanya arasındaki ticari ilişkilerin 2009-2015 yılları arasında yüzde 40'tan fazla artışla, 9 milyar 75 milyon avroya ulaştığı, mevcut durumda 8 bin İspanyol şirketinin Türkiye'ye ihracat yaptığı, 100 kadar İspanyol şirketin, banka, sigorta, alt yapı, mühendislik, demiryolları ve enerji gibi sektörlerde toplamda 3 milyar 265 milyon avroyu geçen yatırımlarının bulunduğu kaydedildi.

Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının modernleştirmesiyle ilgili başlayacak görüşmelere büyük önem verdiklerini vurgulayan CEOE Başkan Yardımcısı Gonzalez'in, "Gümrük Birliği'nin başka sektörlere de genişlemesi büyük bir fırsat olacaktır. Ayrıca ticaret ve yatırımın teşvik edilmesi için şirketler arası iş birliğini güçlendirmek temel esas olmalıdır" görüşünü savunduğu bildirildi.

Öte yandan, CEOE Başkan Yardımcısı Gonzalez, toplantı öncesinde Başbakan Yardımcısı Şimşek'e el yapımı klasik gitar hediye etti.

Resmi görüşmelerini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İspanya'dan ayrılarak, THY'nin tarifeli seferiyle Türkiye'ye dönecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.