Başbakan Yardımcısı Türkeş Kktc'de

Başbakan Yardımcısı Türkeş Kktc'de
Türkeş, TED Kuzey Kıbrıs Kolejinde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türk Eğitim Derneği (TED) Kuzey Kıbrıs Kolejinde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve diğer yetkililerin katıldığı törende konuşan Türkeş, kendisinin 45 yıl önce Ankara TED Kolejinden mezun olduğunu hatırlattı.

Mezun olduktan sonraki hayatında topluma güzel ve iyi işler yapmak için çaba sarfettiğini belirten Türkeş, kendisinin de Kıbrıslı bir ailenin çoçuğu olduğunu söyledi. Türkeş, mezuniyet törenine seve seve geldiğini, KKTC'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktardı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, mezun olduktan sonraki 45 yılın nasıl geçtiğine inanamadığının altını çizerek, TED Kolejinin insanlara verdiği bir önemli değerin de "arkadaşlık" olduğunu dile getirdi.

"Bundan sonraki hayatınızda hangi mesleği seçerseniz seçin hayatınızın birçok yolunda sizden önceki TED mezunlarını göreceksiniz." ifadesini kullanan Türkeş, "Onların yardımını, desteğini yaşayacaksınız. Yıllar geçtikçe bu mezun olduğunuz okulun bugün tahmin ettiğinizde çok daha değerli bir okul olduğunu anlayacaksınız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Türkeş, dereceye giren öğrencilere plaket takdim etti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.