Başbakan Yardımcısı Türkeş, Serdar Denktaş ile bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Serdar Denktaş ile bir araya geldi
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi.

Bir gazetecinin Kıbrıs'taki müzakerelere ilişkin sorusu üzerine Denktaş, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ve heyetinin görüşmelerle ilgili iyi niyetinin ve samimi bir çözüm isteğinin ortada olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin de bu anlamda olumlu destek verdiğine işaret eden Denktaş, şöyle devam etti:

"Ancak son zamanlarda Rum tarafından sürekli masayı berhava edecek açıklamalar yapıyorlar ve bunu bizi suçlayarak yapıyorlar. 'Güzelyurt bölgesine bir yatırım yapılırsa masayı bozarız, vatandaşlık verirseniz masa berhava olur' gibi hayatımızı dondurmamızı talep eden yaklaşımları var. Rum görüşmecilerin en son attıkları bomba, 'Kıbrıs Türkleri'nin 17 milyar euro borcu var, Türkiye bu borcu silmezse çözüm olmaz' beyanı oldu."

"Bize çektirdiklerinin karşılığını da ödemek durumunda kalırlar"
Hükümet olarak gereken cevabı verdiklerini ifade eden Denktaş, Kıbrıs Türklerinin Rumların izolasyonu nedeniyle 1963'ten bu yana tek nefes borusu olan Türkiye'nin kapısını çaldığını belirtti.

Denktaş, şunları kaydetti:

"Bunun faizi de vardır mutlaka 'rakam doğru değil' tartışmasına bile girmiyorum. Madem ki onlar 17 milyar euro diyor, bunun üstüne bir de faizini koysunlar. Bize çektirdiklerinin karşılığını da ödemek durumunda kalırlar. Eğer gerçekten siyasi eşitliğe dayanan bir çözüm olacaksa bizim böyle bir borcumuz olsa bile Türkiye, o gerçek, yaşayabilir çözüm için bunun üstünü silebilecek kadar güce sahip bir ülkedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.