Başbakan Yıldırım: Feto Türkiye'ye Gelecek, Hesabını Verecek

Başbakan Yıldırım: Feto Türkiye'ye Gelecek, Hesabını Verecek
Başbakan Yıldırım, "Şunu herkes bilmelidir ki, 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri Feto, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Hiç merak etmeyin." dedi

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasına, "Bu Vatan Kimin" adlı şiirin, "Bu vatan, toprağın kara bağrında / Sıradağlar gibi duranlarındır / Bir tarih boyunca onun uğrunda / Kendini tarihe verenlerindir / Ardına bakmadan yollara düşen / Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan / Huduttan hududa yol bulup koşan / Cepheden cepheyi soranlarındır." dizelerini okuyarak başladı.

İstanbul’un bir kez daha tarih yazdığını ifade eden Yıldırım, "29 Mayıs 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıysa bugün o kadar heyecanlısın." ifadesini kullandı.

Yıldırım, şöyle konuştu:

Aramızda bulunan kahraman şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. İstanbul’u düşmana teslim etmeyen, kimi hastanede, kimi evinde, kimi aramızda olan kahraman gazilerimizi selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz’da bu milletin önüne geçtiğiniz için, dik durduğunuz için, bu milleti son 100 yüzyılın en büyük tehlikesinden kurtardığınız için diklenmeden dik durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum, sizleri selamlıyorum."

"Milletten yana tavır koyanları selamlıyorum"

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını ve bütün Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarını, darbenin ilk saatlerinde, milli iradeden yana net tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin değerli Genel Başkanını ve bütün ülkücü kardeşlerimi ilk andan itibaren hükümetimizin yanında, Cumhurbaşkanımızın yanında sarsılmaz bir demokrasi savunucusu olduğu için yürekten selamlıyorum. AK Parti'li kardeşlerim, CHP’li, MHP’li kardeşlerim, ismini sayamayacağım kadar çok olan her siyasi görüşten, her kesimden değerli vatandaşlarım, bu muhteşem kardeşlik tablosunu bugün bize yaşattığınız için, bizi buraya getirttiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Milletim adına teşekkür ediyorum."

Sadece İstanbul'un değil bütün Türkiye'nin ayakta olduğunu, 81 ilin Yenikapı'daki mitingi izlediğini dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yavru vatan Kıbrıs bizi izliyor, Kıbrıs’tan kalkıp gelen KKTC Başbakanını da selamlıyorum. Filistin, Bosna, Somali, Suriye, Irak’taki kardeşlerimiz bizi izliyor. Dünyanın her köşesinde soydaşlarımız kardeşlerimizin de kalbi bizimle. Buradan İstanbul'dan 81 vilayetimize, tüm dünyadaki kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz."

"Bugün hep birlikte Türkiyeyiz"

Yıldırım, Necip Fazıl'ın, "Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet / Güneşten başını göklere yükselt / Avlanır, kim sana atarsa kement / Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed" dizeleri ile Nazım Hikmet'in, "Emret ki ölelim emret / Güneşi içiyoruz sesinde / Akın var güneşe akın /Güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın!" ve Azeri şair Ahmet Cevad'ın "İnciler dök, gel yoluna / Sırmalar serp sağ soluna / Fırtınalar dursun yana / Selam Türk’ün bayrağına” dizelerini de okudu.

"Bunlar engereklerdir, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır, tanı bunları." ifadesini kullanan Yıldırım, "Burada biziz, beraberiz, bugün hep birlikte Türkiyeyiz." dedi.

Yıldırım, 97 yıl önce 19 Mayıs 1919’da İzmir'in işgaliyle Sultan Ahmet Meydan’ında 100 binlerin toplandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Minarelerden selalar yükseliyordu, düşman uçakları kalabalığın üzerinden uçuyordu. Ama hiç kimse başını eğmedi, hiç kimse ölümden korkmadı. Kürsüye çıkan Halide Edip, o muhteşem topluluğa, 'Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa altında şerefle yatarız'. İşte 97 yıl önce bu aziz millet, toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor."

"15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır"

Yıldırım, 15 Temmuz akşamı da bir işgal girişimiyle, FETÖ terör örgütünün hainlerinin bir ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddeleri işgal etti, asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız milleti meydanlara davet etti. Yine selalar okundu, ezanlar başta başa Türkiye'de yankılandı. İşte bu aziz millet, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de 81 vilayette hep birden şunu söyledi, 'Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz, gazi oluruz'. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Allah'a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir, bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. İşte burada olduğu gibi."

"Bu tarihi tabloyu hesap edemediler"

Haçlı seferlerinin bütün İslam dünyasını birleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Ankara Savaşı'nda bize fetret yaşattılar ama biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk. Yüzyıl önce bu toprakları işgal ettiler ama biz oradan tek bir devlet, tek bir milet olarak doğduk. İşte bugün bize kötülük yapacaklarını zannedenler yanıldılar. Bu muhteşem, bu tarihi, anlamlı tabloyu hesap edemediler." ifadelerini kullandı.

Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu, birlikteliği bozmayacaklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, siyasi partilerimizle, sivil toplumumuzla, liderliğimizde 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk'ün arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ile Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Türk, Kürt, Alevi, Sünni arasındaki muhabbet, dayanışma, kardeşliği daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimizin arasından çıkaracağız. Hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz."

Bir olunduğunda ulaşamayacak, yapamayacak hiçbir işin olmayacağına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Birlikte olursak, birlikte Türkiye olursak çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. İşte bugün buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız. İntikam duygusuyla değil, adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütünün mensuplarından, şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlükleri daha da geliştireceğiz, ekonomimizi daha da büyüteceğiz, düşmanlarımızı azaltacak dostlarımızı çoğaltacağız. 15 Temmuz, Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti rahatsız eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz."

"Feto, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir"

Başbakan Yıldırım, "Şunu herkes bilmelidir ki, 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri Feto, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Hiç merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Gençlere, "Bunlar memleket meselesiyle ilgilenmez." diyenler olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "15 Temmuz gecesi ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne göğsünü siper eden, tankların önüne yatan gençlerimizi, kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun. Millet size minnet borçludur." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, sözlerini, "Rabiamız, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Ay yıldızlı bayrağımız hepimize yeter." diyerek tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.