Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAŞBAKAN YILDIRIM, KONYA İÇİN NE DEMİŞ?

BAŞBAKAN YILDIRIM, KONYA İÇİN NE DEMİŞ?

Kasım ayının da ortalarına geldik çok şükür. Bundan sonrası kış. İnşallah her şeyin hayırlısı olur. Toprağa rahmet düşer ardından kar. Hem mikroplar kırılır hem de susuzluk gibi büyük tehdit ortadan kalkar. Dün de bu konuda bir okurumuzun istediğini dile getirmiştik.

Neyse biz de “dün dünde kaldı cancağızım pazartesiye iyi hazırlanalım” diyerek güne her zamanki gibi ortalık ağarmadan başlamıştık.

Malum dün pazar sabahı idi. Rutin işlerimizi tamamlayıp yürüyüş hazırlığına başlarken elimde telefon geceden görmediklerimizi öğrenmek için gurdalıyorduk ki bir mesaj geldi.

“Uğur abi Başbakan Yıldırım, mimarlar toplantısında ilginç bir laf etti, ‘İstanbul, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Konya gibi tarihi şehirlerde imar rantı olduğunu görüyoruz maalesef’ dedi.”…

Hoppala sabah sabah bu nedir hayırdır inşallah dedik ve saate baktım. Saat tam 06.37 idi.

Hemen bunun aslını öğrenmek istedik.

Evet bilgi notu doğru ve yerinde idi.

Bilmeyen duymayan okurlarımız için Başbakan’ın açıklamasından kısa bir not düşelim;.

Başbakan Yıldırım, “Medeniyetimizin izlerini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde maalesef imar rantıyla geçmişin değerlerinin büyük bir savaşım içinde olduğunu görüyoruz ama ne yazık ki geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor. Belediyelerimizin, üzülerek söylemek isterim ki, meclislerinin gündemindeki dosyaların yüzde 85'i imar revizyonudur. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga, gürültü olduğuna bugüne kadar şahit olmadım. Muhalefet-iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler.” demiş.

Başbakan Yıldırım şöyle devam etmiş

“Mazimizin gereğini atimize taşımakta yeterince başarılı olamadık.”

“Biz, dünyaya medeniyet nedir götürmüşüz, medeniyetleri buluşturmuşuz, maneviyatla geleceği, atiyle maziyi birleştirmişiz.” Asırlarca insanlığa barış, kardeşlik öğütlemiş ve bu ortama hazırlamış ecdadın torunları olarak maalesef mazimizin gereğini atimize taşımakta yeterince başarılı olamadık. Fatih Sultan Mehmet'in, “Asıl marifetin halkın kalbini, ruhunu, benliğini inşa edecek, insana huzur verecek şehirler imar etmektir” sözlerine atıf yapan Yıldırım, “Şehirler de binalar da insanların karakterini ve ruh halini yansıtıyor. Eğer sorunlarını aşmış, zihninizde meseleleri çözmüş bir toplumsanız, ona göre şehirlerinizi de daha estetik, daha ruhu, kimliği olan binalardan oluşturuyorsunuz. Maalesef elimizde imkan olsa da bu estetiği, zarafeti, ruhu binalara veremiyoruz.” diye konuştu.

…………

Vallahi yukarıdaki satırları kelimesi kelimesine Sayın Başbakanımız demiş. Allah muhafaza biz böyle bir şeyi demeyi bırakın ima etsek bizi iki ayağımızdan birden sallandırırlar.

Eeeee dün sabahtan bu yana yatıp kalkıp yine bizleri yöneten büyüklerimize dua ediyorum.

Cenab-ı Allah’ım onlara güç kuvvet versin. Şaşırtmasın. Onlar da şaşırırsa bu millet bitti demektir. 

ALLAH RIZASI İÇİN CAMİLERİ BU İŞE KARIŞTIRMAYIN

foto-1-210.jpgfoto-2-187.jpg

Allah şahit yakından tanıdığım inandığım ve alanında gerçekten parmakla gösterilen bir dostum önce yukarıdaki fotoğraf karelerinden birkaç tane daha gönderdikten sonra şöyle diyordu,

“Uğur abi rica ediyorum lütfen Mengüç caddesini bir yazar mısınız?

Abi cadde bu tarihi yer ya trafiğe kapansın ya da açılsın. İnan abi sahipsiz bakın çok kötü bir durum burada.

Bir de abi Mevlana türbesi ve etrafımız fuhuş ve madde bağımlısı dolu. Hatta size abartı gelebilir ama inanın Çukur Caminin avlusunda ve wc’sinde bile fuhuş yapılıyor. 18 yaş altı çocuklar madde parası için satılıyor ve sokakta esnaf olarak taşınmayı bile düşünüyoruz. Hepimiz insanız. Ve oradaki çocukların ailelerin bile belki haberi yok vicdani olarak huzursuz olduk. Göz görüyor, üzülüyoruz. Abi inan Emniyet’e dahi haber verdik. 89 lira kabahatler kanunu gereği ceza kesilebiliyor. O kadar iki gün sonra yine öyle iğrenç bir durum. Yani polisin de yapacağı işler sınırlı.

Size rica ediyorum, rahatsız ettiğim için özür dilerim. Sağlıcakla kalın, saygılar.”

…………

Biliyorum ki bu konuya en başta polis olmak üzere şehri yöneten büyüklerimiz sabah itibari ile el atacaklar. Ve bu durumu da biz sizlerle inşallah paylaşacağız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın sözü hikmet, bakması ibret, susması ise ders olmalıdır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşaklara bisikletliler ve motorlular ters yönden girmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR