Başbakan Yıldırım: Ne Fetö'cü Ne De Bölücü Meslektaşlarınızı Aranızda Yaşatmayın

Başbakan Yıldırım: Ne Fetö'cü Ne De Bölücü Meslektaşlarınızı Aranızda Yaşatmayın
Başbakan Yıldırım, "Sevgili öğretmenler,sizden önemli istirhamım, ne FETÖ'cü, ne de bölücü akımlara öyle yahut böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin, onları aranızda asla yaşatmayın." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, öğrencilik yıllarına değinirken, "Okullarımızda böyle imkanlar yoktu. Okula giderken soba yakmak için herkes odununu yanında getirirdi. Odun getirmeyeni, öğretmen cezalandırırdı. Giderdi, odun alır tekrar gelirdi sobayı yakmak için. İmkanlar çok kısıtlıydı, yollar bu kadar güzel değildi, okullarımız bu kadar güzel değildi, öğretmenlerimiz bu kadar fazla değildi, bu kadar donanımlı değildi." dedi.

Yıldırım, 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Erzincan Salih Erkan İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarı diledi.

Başbakan Yıldırım'ın, "Sevgili öğrenciler okullar açılıyor, hazır mıyız?" şeklindeki sorusuna öğrenciler hep birlikte "Hazırız" cevabı verdi.

Bugün Türkiye'nin her köşesinde okulların açıldığını, yeni eğitim öğretim yılının başladığını anımsatan Yıldırım, "Yavrularımıza yeni eğitim öğretim yılında üstün başarılar diliyorum, Allah zihin açıklığı versin." temennisinde bulundu.

Törende öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergiledikleri gösterilerden çok etkilendiğini ifade eden Yıldırım, "Birden onların yaşına gittim. O günlerdeki öğrencilik günlerini hatırladım, hepsi gözümün önüne geldi. Okullarımızda böyle imkanlar yoktu. Okula giderken soba yakmak için herkes odununu yanında getirirdi. Odun getirmeyeni öğretmen cezalandırırdı. Giderdi, odun alır tekrar gelirdi, sobayı yakmak için. İmkanlar çok kısıtlıydı, yollar bu kadar güzel değildi, okullarımız bu kadar güzel değildi, öğretmenlerimiz bu kadar fazla değildi, bu kadar donanımlı değildi." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere seslenerek, "Bu ülkede, maalesef FETÖ terör örgütü mensupları birçok kuruluşa sızıp, devleti yıkma çalışmalarını acımasız şekilde sürdürdüler ve 15 Temmuz'da da bunların foyaları meydana çıktı. Sizden önemli istirhamım, ne FETÖ'cü ne de bölücü akımlara öyle yahut böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin, onları aranızda asla yaşatmayın." dedi.

Gençlerin, Türkiye'nin aydınlık geleceği olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz'da Türk gencinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gördüler. Tanklara, toplara, tayyarelere, helikopterlere karşı göğsünü siper ederek, aziz ay yıldızlı şanlı bayrağımızı yere düşürmedi. Asker kılığındaki o terör örgütü mensuplarına bu ülkeyi teslim etmediler. Orada apolitik olan, ülkesinin sorunlarıyla ilgilenmeyen diye düşünülen insanlar, bir kez daha Türk gençliğinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gördüler."

Türkiye'nin geleceği olan 30 binden fazla bilişim ve teknoloji sınıfı kurulduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye'deki bütün okulların, dersliklerin akıllı tahta ile donatıldığını bildirdi. Yıldırım, "Akıllı tahta ne? Bir bilgisayar. Artık tebeşir tozu falan yok, 'Astım, hasta oldum, okula gidemiyorum.' derdi yok. Tahta akıllı, öğrenci daha da akıllı. Çünkü marifet tahtada değil, marifet o tahtanın içerisine o bilgileri koyanda. Onları kim koyuyor? Onları da insan. Dolayısıyla her şey insan için. Atalarımız, dedelerimiz boşa dememişler insanı yaşat ki devlet yaşasın." ifadesini kullandı.

"Öğretmenlik mukaddes bir görev"
Başbakan Yıldırım, konuşmasında öğretmenlere de şöyle seslendi:

"Bu ülkede maalesef FETÖ terör örgütü mensupları birçok kuruluşa sızıp, devleti yıkma çalışmalarını maalesef acımasız şekilde sürdürdüler ve 15 Temmuz'da da bunların foyaları ortaya çıktı. Sizden önemli istirhamım ne FETÖ'cü ne de bölücü akımlara öyle yahut böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin, onları aranızda asla yaşatmayın. Bizim hedefimiz bellidir, muasır medeniyetler seviyesi. Çocuğumuzla, gencimizle, yaşlımızla hepimiz, Türkiye'nin dünyada parmakla gösterilen ülkeleri arasına girmesi için çalışacağız. Akıl terimizle alın terimizi birleştireceğiz, Türkiye'yi çok daha güzel günlere ulaştıracağız."

Büyük Atatürk'ün öğretmenler için "Yeni nesiller, sizlerin eseri olacak." dediğini hatırlatan Yıldırım, öğretmenlerin ailelerinden daha fazla çocuklarla vakit geçirdiğine değindi. Çocukların öğretmenler ne öğretiyorsa hayata o şekilde hazırlandığını belirten Yıldırım, "Boşuna atalarımız dememiş 'Ağaç yaş iken eğilir.' Çocuklarımızı ülkesini, milletini bayrağını, devletini seven birer genç olarak yetiştirmek sizin boynunuzun borcudur. Bunu da en güzel şekilde yaptığınızı görüyoruz, sizlerle de gurur duyuyoruz." görüşüne yer verdi.

"Bilgi en büyük güç"
Akıllı cep telefonları ve tabletler üzerinden bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını anlatan Yıldırım, "Bilgi en büyük güç, artık dünyada tankla, topla, tüfekle değil bilgiyle öne geçebiliriz, onun için bilgiye sahip olacağız, bilgiyi üreteceğiz, bilgiyi kullanacağız, paylaşacağız böylece dünya medeniyetinde hak ettiğimiz saygın yeri alacağız." dedi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu millet bu şekilde dayanışma içerisinde olduğu müddetçe bizi hiç kimse bölemez, bundan vatandaşlarım emin olsun. Türkiye'de hem bölücü terörün hem FETÖ'cü terörün kökünü kazıyacağız, bu milletin başının belası olmaktan mutlaka çıkaracağız, bundan da emin olabilirsiniz."

Yıldırım, okulu yaptıran hayırsever Salih Erkan'a da rahmet diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.