Başbakan Yıldırım Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Başbakan Yıldırım Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Başbakan Yıldırım, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu Afyonkarahisar'da, Kadıana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, ortaokul öğrencilerini ziyaretinde, "Ne akıllı tahtası bizim zamanımızda tahta bile yoktu. Tebeşir tozu yuta yuta öksürükten bir hal olurduk. Şaka gibi değil mi? Dahası da var, ilkokula giderken sınıfta sobayı yakmak için herkes odunu elinde gelirdi. Odun getirmeyen derse giremezdi. Siz çok şanslısınız." dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu Afyonkarahisar'da, Kadıana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla okul bahçesinde toplanan öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, "Müdür Bey, bugün öğrenciler bizimle beraberdi. Tuttular kolumdan, getirdiler buraya. Kurtulamadım. Onun için bunların mazeretleri var, yok yazmıyoruz. Öğrenciler, yok yazarlarsa haberim olsun. Çünkü kabahat benim." diye konuştu.

AK Parti'nin geleneksel toplantıları için Afyonkarahisar'a geldiğini belirten Yıldırım, "Öğretmenleriniz, 'Kadıana İmam Hatip Ortaokulunda 50 öğretmenimiz var, 650 de öğrencimiz var.' dediler. 650'yi 50'ye bölün kaç çıkıyor. En önce hesaplayana hediye var." dedi.

Öğrencilerin hep birlikte 13 yanıtını vermesi üzerine, "Böyle olmaz." diyerek, elini kaldıran öğrencilerden birini işaret eden Yıldırım, "Aferin, cevap 13" karşılığını verdi.

"Odun getirmeyen derse giremezdi"
Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne demek 13 öğrenciye bir öğretmen? Bizim zamanımızda 73 öğrenciye bir öğretmen vardı. Üstelik de sabahçı, öğlenci. Üstelik de sıralarda 40 kişi. Yetmedi, senenin birinci sömestirine kadar kitaplarımızı bulamazdık. Şimdi, gelir gelmez hemen kitaplarınız masanın üzerinde. Öğretmenleriniz hazır. Dersler boş geçiyor mu, akıllı tahtlar kuruldu mu? Ne akıllı tahtası bizim zamanımızda tahta bile yoktu. Tebeşir tozu yuta yuta öksürükten bir hal olurduk. Şaka gibi değil mi? Dahası da var, ilkokula giderken sınıfta sobayı yakmak için herkes odunu elinde gelirdi. Odun getirmeyen derse giremezdi. Siz çok şanslısınız. Onun için de bu ay yıldızlı bayrağımızla vatanımızla Türkiye'mizle ne kadar gururlansanız azdır sevgili gençler."

"Onlar bizim baş tacımız"
Bu sırada "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine Yıldırım, "İşte Türkiye'nin geleceği bu" ifadesini kullandı.

Gençlerin büyüyeceğini ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağını belirten Yıldırım, "Bizlerden, büyüklerden aldığınız bayrağı daha da yukarılara taşıyacaksınız. Öğretmenlerinize çok teşekkür ediyoruz. Sizleri en güzel şekilde yetiştiriyorlar. Onlar bizim baş tacımız. Onlar olmasa gençlerimiz, yavrularımız nasıl öğrenecek, nasıl hayata hazırlanacak. Öğretmenlerimiz bize bazen anamızdan, babamızdan daha çok zaman ayırıyor. Onların emekleri kutsal, onların hizmetleri en güzel hizmet." şeklinde konuştu.

Öte yandan Yıldırım, Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 2 saat süren esnaf ziyaretinde Yıldırım bir lokantada döner kesti. Daha sonra berber dükkanına giren Yıldırım, kendisini takip eden bir basın mensubunu tıraş etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.