Başbakan Yıldırım Öğretmenlerle Buluştu

Başbakan Yıldırım Öğretmenlerle Buluştu
Başbakan Yıldırım: (3)- "Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürümektir. O hedefler nedir? Dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına ülkemizi dahil etmektir"- "Daha çok çalışacağız,

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürümektir. O hedefler nedir? Dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına ülkemizi dahil etmektir." dedi.

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın ev sahipliğinde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.

Yemekte konuşan Yıldırım, Türkiye'nin yarınının bugününden daha güzel olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu bakımdan hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürümektir. O hedefler nedir? Dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına ülkemizi dahil etmektir. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyor, gayret ediyoruz, milletimizin yüzünü güldürmek için ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için elimizden gelen bütün gayreti hep beraber gösteriyoruz. Sizler, Anadolu'nun her köşesinde yavrularımızı geleceğe hazırlamak için her türlü fedakarlığa katlanarak hizmet ediyorsunuz. Bizler aynı şekilde en doğusundan en batısına en kuzeyinden en güneyine kadar ülkenin mamur hale getirilmesi ve gerek üretimde gerek istihdamda gerekse bütün altyapı hizmetlerinde milletimizin hak ettiği gelişmelerin sağlanması için büyük gayret gösteriyoruz."

Gazeteci Abbas Güçlü'nün toplantıdaki konuşmasına değinen Yıldırım, onun eğitim konusundaki düşüncelerini dikkatle izlediklerini belirterek, "Bir de söz verdi size herhalde, bu göreve gelince bu sözü yerine getirir." şeklinde espri yaptı.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tabii ki elimizdeki imkanlar geliştikçe öğretmenlerimize de bu imkanların en fazlasını veririz, vermeye de kararlıyız. Şöyle hatırlatmak istiyorum, sizler daha iyi biliyorsunuz, 15 yıl önce özlük haklarımızla bugünü kıyaslarsak önemli ölçüde iyileşme oldu ve bunun daha da iyi bir duruma gitmesinin yolu nedir? Daha fazla üretmek, daha fazla refahı artırmak ve bu refahtan herkesin daha fazla pay almasıdır. Bunun için ülkemizde istikrarın, güvenin muhafaza edilmesi esastır. Hatırlayın Türkiye, son 50 yılda güçlü iktidarlar döneminde büyümeyi sürdürmüş ama diğer zayıf iktidarlar döneminde bütün kazanımlarını elden çıkarmıştır. 50'li yıllar Türkiye'nin kalkındığı, büyüdüğü yıllardır. 70'li yıllar, 60'lı yıllar kaybettiği yıllardır. 80'li yıllar yine kazandığı, 90'lı yıllar kaybettiği yıllardır. Böyle inişli çıkışlı 2000 ve daha sonrası Türkiye kazandığı yıllar olmuştur."

Türkiye'nin sadece kendi geleceği için, milletinin refah ve mutluluğu için değil aynı zamanda bölgenin geleceği açısından da güçlü olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Onun için daha çok çalışacağız, birbirimizi daha çok seveceğiz. Farklılıklarımızın ayrıştıran değil bizleri barıştıran, kucaklayan değerler olduğunu unutmayacağız. Saçlarımızın renkleri farklı olabilir, gözlerimizin rengi farklı olabilir, tenlerimizin rengi farklı olabilir ama gözlerimizden düşen damlaların rengi hep aynıdır. Onun için tasada da sevinçte de bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

Eğitimde altyapıyı, fiziki imkanları iyileştirmenin yetmeyeceğini, müfredatın ve içeriğin de geliştirilmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, bunun da insanla mümkün olabileceğini, öğretmenlere çok büyük görev düştüğünü kaydetti.

Öğretmenlerin, üzerlerinde büyük emeği olduğunu kaydeden Yıldırım, "Okuluna namusu gibi sahip çıkan, yıkılan bahçe duvarını onaran, bahçesine çiçekler eken, duvarlarını süsleyen bütün öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Emekli olup da kalbi hala okullarında atan öğretmenlerimize hürmetlerimizi sunuyor, ellerinden öpüyorum. Göreve yeni başlayan genç arkadaşlarımıza, çıktıkları bu uzun ve meşakkatli yolculukta en derin başarılar diliyorum. Okul sınıflarından kötülüğü defeden, iyilik tohumları eken ve yarınları sevgiyle inşa eden öğretmenlerimiz, iyi ki varsınız. 24 Kasım 1928'de Başöğretmen unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle, şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun." dedi.


- "Şehit öğretmenlerimizin emaneti bizim emanetimizdir"

Hayatlarını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Terör nedeniyle şehit olan bütün öğretmenlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Onların bıraktığı bu emanete sizlerle birlikte el ele vererek sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği siz değerli öğretmenlerimizin, her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Eşi Semiha Yıldırım'ın ve kendisinin öğretmenlerinin isimlerini sayarak "hoş geldiniz" diyen Yıldırım, yemekte 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank'ın da bulunduğunu belirtti.

Yıldırım, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak konuşmasını tamamladı.


- Notlar

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yıldırım'ın öğretmenleri Mehmet Özdil, Rauf Sümbül, Yılmaz Er, 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın öğretmen eşi Saadet Varank ve Semiha Yıldırım'ın öğretmeni Şaban Sezen ile oturdu.

Programda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız ve eşi Sara Yıldız, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile eşi Şeyma Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve öğretmenler yer aldı.

Çekmeköy Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu öğretmenlerinden Emel Eylem Gençoğlu'nun öğretmenler adına konuşma yaptığı programda, Semiha Yıldırım'ın da öğretmeni olan emekli edebiyat öğretmeni Şaban Sezen öğretmenle ilgili şiir okudu.

Binali Yıldırım'ın fizik öğretmeni Mehmet Özdil ise öğretmenler gününü kutlayarak, "Kasımpaşa Lisesi fizik öğretmeni meşhur 'Drakula', o benim. Edebiyatçı değilim, çok güzel konuşmayı beceremem, Gazi Mustafa Kemal'in bize bıraktığı mükemmel gün için ona dua edelim, ülkemiz için bugünleri hiç unutmayalım. Öğrenci bizim her şeyimiz ve işlendiği zaman her yere gelir. Günümüz kutlu olsun. teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yazar Abbas Güçlü de Binali Yıldırım'ın yatırım ve manevi açıdan eğitimi desteklediğini belirterek, bunun çok iyi değerlendirip eğitimin sorunlarının çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Programda, öğretmenlerden oluşan Milli Eğitim Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu da bir konser verdi.

Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'a bir hediye sunuldu. Semiha Yıldırım, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Gününüz, günümüz kutlu olsun." dedi.

Programın sonunda Yıldırım çifti, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

(Bitti)









Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.