Başbakan Yıldırım Rio'da Madalya Alan Sporcuları Kabul Etti

Başbakan Yıldırım Rio'da Madalya Alan Sporcuları Kabul Etti
Başbakan Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda madalya alan sporcular ie Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi.

ANKARA (AA) - Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda madalya alan sporcuları, dün Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da hazır bulunduğu kabulde Yıldırım, olimpiyatlarda madalya alan sporcuları kutladı.

"Daha yukarılara çıkmak mümkün"

Başbakan Yıldırım, kabulde yaptığı konuşmada, sporcuların bundan sonraki hedeflerinin ilk 20'ye girmek olması gerektiğini belirterek, "10 ile 20 arasında olmamız lazım. Bunun da altına düşersek tadından yenmez ama 20'nin gerisinde kalmamamız lazım. Nasıl ekonomimiz ilk 20 içindeyse burada da 20'nin içinde olmamız lazım. Bir daha ki hedefinizde bunu unutmayın. 34'üncü sıra iyi bir sıra ama daha yukarılara çıkmak mümkün." diye konuştu.

Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını anlatan Yıldırım, önce istek sonra da azimle başarıya ulaşılabileceğini vurguladı.

Yıldırım, devlet ve hükümetin her daim sporcuların yanında bulunduğunu vurgulayarak, bu desteğin yapılan çalışmalarla ortaya konduğunu bildirdi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 79 sporcuyla mücadele eden Türkiye, 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel sıralamada 34'üncü oldu. Çin, 107 altın, 81 gümüş ve 51 bronz madalya ile sıralamanın zirvesinde yer aldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.