Başbakan Yıldırım: Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek

Başbakan Yıldırım: Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek
Başbakan Yıldırım, "İyi terör, kötü terör örgütü olmaz. Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek ve onlara verilen emirleri yerine getirmek." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, dün Türkiye’nin bir kez daha hain bir saldırıya maruz kaldığını anımsatarak, saldırıda masum, hiçbir şeyden haberi olmayan Türk ve yabancı uyruklu insanların hayatını kaybettiğini, birçok kişinin de yaralandığını söyledi.

Dostu Rama'ya gösterdiği dayanışma ve taziye dileklerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Arnavut halkının her zaman iyi ve zor günde yanımızda olduğunu bilmek bizim için büyük bir mutluluk vesilesi. Bir kez daha gördük ki terörün her türlüsü, DAEŞ, PKK ve diğerleri, terörle mücadele konusunda asla ve asla farklı bir tutum izlememek ülkelerin geleceği ve güvenliği için hayati öneme sahip. İyi terör, kötü terör örgütü olmaz. Terör örgütlerinin tek bir amacı var öldürmek ve onlara verilen emirleri yerine getirmek. Onlar kendilerini bu iş için tayin eden üst akılların taşeronlarıdır." diye konuştu.

Yıldırım, Arnavutluk ile köklü ve samimi ilişkilerin olduğunu, Rama ve heyeti ile bugün yapılan görüşmede ikili ilişkilerin tüm alanlarda çok daha genişletilmesi, işbirliğinin derinleştirilmesi, karşılıklı ticaret ve yatırımların daha fazla yapılmasının sağlanmasını görüştüklerini dile getirdi.

İş adamlarının Arnavutluk'ta yeni projelere imza atmaya devam ettiğini belirten Yıldırım, son dönemlerde özellikle enerji sektöründe Türk yatırımcıların daha fazla yer aldığını bildirdi.

"Güvenlik elemanlarımızın mevcudiyetini artıracağız"
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, "Terör olayını üstlenenler konusundaki düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor, DEAŞ olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullanan Yıldırım, "Herhalde bir iki gün içerisinde çalışmalar tamamlanır ve canlı bombaların kimliği dahil bütün bilgiler kamuoyuyla paylaşılmış hale gelir." dedi.

Yıldırım, "Havaalanının güvenlik zafiyeti var mı, yok mu tarzında muhabbetler oluyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum, teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişi güzel orada güvenlik kontrolü yapan insanlara ateş açmak suretiyle içeri girebilmiştir. Bir tanesi dışarıda patlatmış kendisini, diğer ikisi de o ateş açma sırasındaki panikten yararlanarak içeriye girmiş ve içeride patlatmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Konunun özünün bu olduğunu ve vatandaşlardan farklı yorumlara itibar etmemelerini özellikle beklediğini belirten Yıldırım, "Bu bize şunu gösterdi, demek ki havaalanında fiziki kontrol, x-ray kontrolü yapmak yetmez, dışarıdan silahla yapılabilecek herhangi bir müdahaleye karşı da belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor. Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde ve özellikle özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız." dedi.

"Arnavut halkı Türkiye’nin yanında"
Arnavutluk Başbakanı Rama da Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü'nde baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayan Rama, Arnavut halkı olarak bu acı gününde Türkiye’nin yanında olduklarını vurguladı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Rama, "Dünyayı daha yaşanabilir kılan farklılıkları yok etmeye çalışan barbarlar, birlikte hareket etmemize bir engel olmamalıdır. Bugün Türkiye’yi yasa boğanlar asla bu kutsanmış ülkenin ilerlemesine engel olamazlar.” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.