Başbakan Yıldırım: Yepyeni Bir Kılığa Girerek Aklı Sıra Milleti Kandıracaklar

Başbakan Yıldırım: Yepyeni Bir Kılığa Girerek Aklı Sıra Milleti Kandıracaklar
Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği konusunda, "Meclisten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar." dedi

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği konusunda, "Meclisten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Elazığ il başkanlığınca Paşa Konağı'nda düzenlenen "Vefa Buluşması"na katıldı.

Türkiye'nin önünü açacak, milletin değişim konusundaki kararlılığını açık bir şekilde ortaya koyacak günün yaklaştığına işaret eden Yıldırım, 16 Nisan'ın, Türkiye'nin yeni bir miladı olacağını, 16 Nisan ile birlikte Türkiye'nin aydınlık yarınlara yelken açacağını vurguladı.

Halk oylamasına 24 gün kaldığını, geçmişten aldıkları güçle yepyeni bir geleceği inşa edeceklerini belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz inanıyoruz, siz inanıyorsunuz, o halde başaracağız. Bizim bu millete olan sevgimizi anlamayanlar varsın konuşsunlar. Bu muhabbet bitmez, sevda asla bitmez. Bu güzel ülkeye hizmet aşkımız asla tükenmez. Bizler koltuklara, makamlara, mevkilere değil, milletin gönlünün rızasına talibiz. Milletin gönül rızasından başka hiçbir şerefli makam yoktur. Çocuklarımızın, geleceğe güvenle, umutla bakması, ülkeleri hakkında gurur duyması ve bunun bahtiyarlığı bize yeter. Sıkıntılarla, zorluklarla heba edilen kayıp yıllar devam etsin istemiyoruz."

'Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa bunları pataklar'

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da tarihi bir değişim yaşanacağını, değişiklikle yeni bir döneme girileceğini belirtti.

Bugüne kadar bütün siyasilerin anayasadan şikayet ederek, "değişsin" dediğini aktaran Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 1 Kasım öncesi Türkiye için yeni bir anayasanın gerekli olduğunu söyleyerek, sözler verdiğini ancak seçim sonrası bilindik CHP unutkanlığının devreye girdiğini ifade etti.

Anayasa değişikliğine ilişkin Meclis'te yapılan görüşmeler sırasında kıyametin koparıldığını belirten Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık, son sözü millet söyleyecek. Meclis'ten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclisi birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var. Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz?

Her gün bir yalan, yalanın bini bin para. Artık yalan makinesine döndü. Erzurumlu Teyo Pehlivan duysa vallahi bunları pataklar. O kadar işi abarttılar, onun unvanını bile aldılar."

'Milletimiz gereken dersi verecek'

Başbakan Yıldırım, klasik CHP zihniyetinin "Hayır" diye diye bugünlere geldiğini belirterek, "Bunlar 'hayır'cı. Ne kadar güzel iş varsa hep bunlar 'hayır' dediler, şimdi de 'hayır' diyorlar. Geleneği bozmadılar ama milletimiz her seferinde bunlara gereken dersi verdi, bu sefer de verecek." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin kurulduğundan beri halkın isteklerini yerine getirdiğini ifade eden Yıldırım, "Bugün ülkemizi daha fazla büyütmek, zaman kayıplarını ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin kalkınma hamlesini, 2023 cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken kararlılıkla tamamlamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu değişimi gençlerimiz ve torunlarımız için yapıyoruz. Gelecek nesillerimiz için yapıyoruz. Bizim kafamızda başka bir plan yok. Milletimizden gizleyecek hiçbir şeyimiz yok." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, koltuk ve makamların geçici olduğunu bilen bir yapıya sahip olduklarını vurgulayarak, daha huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye için yeni bir karara imza atacaklarını anlattı.

Muhabir: Sinan Uslu, Yıldız Aktaş, Ertuğrul Subaşı, Enes Duran, Bestami Bodruk

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.