Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başbakanın iş adamları (!), türbenin güvenlikçileri ve Meram tepenin ard

Başbakanın iş adamları (!), türbenin güvenlikçileri ve Meram tepenin ard

İş dünyası geçtiğimiz hafta Başbakanımız Davutoğlu ile birlikte İran’a adeta bir çıkarma yaptı. Son dönemlerde dünyanın yeni yıldızı olarak gösterilen İran’a Başbakan’ın bu şekilde gitmesi Amerika’dan Rusya’ya sadece ekonomik açıdan değil stratejik olarak da çok anlam yüklü idi.

Neyse işin bu yüzünü büyük gazeteciler(!) yapsın. Biz dönelim küçük dünyamıza.

Çok şükür Başbakanımız Konyalı değil mi?

Konya’da sanayi ticaret şehri değil mi?

Peki Başbakan’ın bu son gezisine sizce Konyalı kaç işadamı katılmıştır?

….

Yanılmıyorsam ya 140 ya da 160 iş adamının arasında sadece ve sadece iki iş adamı varmış. Memiş Kütükcü Başkan ile Mehmet Ali Kuntoğlu Bey.

Hatta sosyal medyayı süper kullanan işadamımız Mehmet Ali Bey sosyal medya arıcılığı ile İran’dan şöyle bir paylaşım yapmış;

Sayın Başbakanımızla İran’dayız. Türkiye’nin A Takımı burada. Koç, Ali Sabancı, Kibar Holding, Konya’dan Sanayi Odası Başkanımız Memiş Kütükçü ve Konya’yı temsilen tek HEDEFSAN var? Niye 50 tane firmamız yok. Çok üzüldüm. Bugün gidilmeyecek de ne zaman gidilecek?”…

………..

Bu kadar yeter değil mi?

Başbakan’a ve AK Partiye bu şehirde hizmet ettiği iddiasında olanlar durumu çakmıştır herhalde. 

TÜRBENİN GÜVENLİKÇİLERİ!!!

Uzun bir süredir Hazreti Mevlana Türbesi ile ilgili bir şeyler gelmiyordu. Taa ki perşembe günü ikindi saatlerine doğru. Bir abimiz aradı. Türbe içerisinde yurt dışından gelen konukları ile türbe ziyaretindelermiş. Saat daha 5 bile olmamıştı. Ama abimizin anlattığına göre güvenlik görevlisi arkadaşlar içerinin süratle boşaltılması için yerli yabancı demeden o kadar çok aceleci davranıyorlarmış ki. (Belki güvenlik meselesiydi bilemeyiz ama)

İş iteleme kakalamaya gelince abimiz dayanamamış olacak ki bizi arıyordu, “Ya Uğur Abi! Allah aşkına Kültür Müdürünü mü arayacaksın kimi arayacaksan bir ara. Ya yanımızda yurt dışından gelmiş yatırımcı iş adamları var. Bu adamları türbeye getirdik. Ama bizi bir dövüp türbeden atmadıkları kalıyor. Bu ne yahu?” diyordu.

Hazreti Pir’in mekanında herkes eşittir. Ziyaretçi kim olursa olsun fark etmez. Ama ülke turizmden büyük yara almışken bari inanç turizminde geri gitmesek. Yanlış mı ifade ettim ne dersiniz?

MERAM’IN TEPELERİNDE NELER OLUYOR?

İsmini şimdilik buradan yazmayacağım. Bu şehre pek çok platformda hizmet etmiş ve etmekte olan bana göre de şehrin yaşayan hafızalarından olan bir abimiz aradı. Abimiz üzüntüsünü özetle şöyle ifade ediyordu;

“Uğur’cum biz 90’lı yıllardan buyana Meram’da her gün yürüyüş yaparız. Bir grup arkadaş evlerden çıkar o tepenin arkalarında yürürüz. Belediye de buralarda çok güzel şeyler yaptı. Kapıları vatandaşlara açtı. Spor amaçlı belli bir kesimde düzenli olarak buralarda yürüyüş yapar. Pazar günü de 9 sularında yine buralarda idik. Ama gördüklerimiz karşısında donduk. Buralar… Söylemeye dilim varmıyor ama resmen fuhuş yeri oluyor. Senden ricam bir yaz. Ya Belediye yine kapıları kapatsın ya da bekçi ve güvenlik işine ağırlık versin…”

……………

Bugünlük bu kadar.

Yarın yeniden birlikte olabilme ümidi ile hoşça kalın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir an bekle, arkana dön ve unuttuklarını anımsa. Kaybettiysen ara, kırdıysan af dile, kırıldıysan affet: Çünkü hayat çok kısa.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanların arkasından söylediklerimizi yüzlerine karşı da söyleyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR