Başımız sağ olsun 95-81

Başımız sağ olsun 95-81
Başımız sağ olsun 95-81

Özellikle sezonun ikinci yarısında ligde kalabilmek için hiçbir varlık gösteremeyen Torku Konyaspor Basket, Türk Telekom’a 95-81 mağlup olarak Basketbol Süper Ligi’ne veda etti. Son haftalarda adeta umudunu yaşam ünitesine bağlı bir hasta gibi devam ettiren yeşil-beyazlıların bu mağlubiyetle fişini de çektiler.

Basketbol Süper Ligi’nde kötü sonuçlara imza atarak, ligin dibine demir atan Torku Konyaspor Basket, bitime 3 hafta kala Türk Telekom’a mağlup olarak lige veda etti. Hafta içinde 2 oyuncusunu kaybeden yeşil-beyazlılar, 4 yabancıyla mücadele ederken, sahada varlık gösteremedi. İlk periyotta geçen hafta teknik heyetle tartışan Mullens’ın 4 faul alması da yeşil-beyazlıların rotasyonunu daraltırken, ilk periyot ev sahibinin 27-18’lik üstünlüğüyle geçildi.

İlk periyottan itibaren Türk Telekom ağırlığı oyunda hissedilirken, farklı çift basamaklı sayılardan aşağıya inmedi. Torku Konyasyor Basket, Christmas ve Plisnic ile ayakta kalmaya çalışsa da yarı 55-40 sona erdi.

Üçüncü periyotla beraber yeşil-beyazlılar oyundan tamamen düşerken, periyot 77-58 maç da 95-81 sona erdi. Yeşil-beyazlılar, bu sonuçla ligin bitimine 2 hafta kala ligden düşmesi kesinleşen ilk takım oldu. Torku Konyaspor Basket’te kalan maçlarda diğer yabancıların da kadroda olması beklenmezken, gelecek sezon yeşil-beyazlılar 1. Lig’de mücadele edecek.

 

 

Türk Telekom: Mutlu (5 sayı), Murat (3 sayı), Evren (11 sayı, 1ribaunt, 5 asist), Woodside, Harris (24 sayı, 6 ribaunt, 4 asist), Valters (4 sayı, 2 ribaunt, 3 asist), Rasic, Buckner (9 sayı, 12 ribaunt, 3 asist), Haislip (24 sayı, 10 ribaunt), Erkan (7 sayı, 5 ribaunt, 5 asist), Cevher (8 sayı, 2 ribaunt, 1 asist)

Torku Konyaspor: Doğukan, İsmail (2 sayı, 1 ribaunt), Merthan (12 sayı, 3 ribaunt, 5 asist), Mullens, Burak (15 sayı, 1 ribaunt), Plisnic (15 sayı, 2 ribaunt, 1 asist), Valentin (7 sayı), Christmas (23 sayı, 3 ribaunt, 4 asist), Williams (11 sayı, 13 ribaunt, 1 asist)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.