Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başına gayalar inesice!

Başına gayalar inesice!

Çok iyi bilinebilen yüzyıllık tarihi geçmişimizde Konya olarak bugün yine tarihi bir gün yaşıyoruz. Son dönemin siyaset arenasının tartışılmasız isimlerinden üstelik içimizden çıkmış bir Başbakan bugün Konya’da. Konya ve Konyalılar olarak dün için değil, bugün ve bugünden sonra çok akıllı, akıllı olduğumuz kadar da dürüst, dürüst olduğumuz kadar da samimi olarak Sayın Davutoğlu’nun yanında olmalıyız diyerek, yazı konularımıza geçiyoruz.

Çok sevdiğim halen de kader birliği yaptığımız bir abimiz sosyal sitesinde geçenlerde şöyle yazmış;    

“Taşkent'te şöyle bir deyim vardır özellikle de eskiler iyi bilir.

"Başına gayalar inesice". Gerçekten Taşkent'in ve Taşkentlilerin başına gaya inmiş ki Bakanken kıymetini bilmediğimiz Davutların Mehmet amcanın oğlu, Taşkent'in evladı gururu Ahmet abimizin Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu olduktan sonra kıymetini anlamaya başladık. Taşkent'te iyi gelişmeler var. Saygılarımla”

…………

İşte Davutoğlu ve kendisine sahip çıkabilme noktasında Konya yeni bir imtihan dönemine girdi.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK

DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇMİŞ

Önümüzdeki beş yıl çok farklı, beklentilerin, tahminlerin hatta bilinenlerin dışında bir Tahir Akyürek izlemeye hazırlanalım. Ne demek istediğimi tek cümle ile ifade ediyorum. Tahir Başkan artık şoförü, koruması ve müdürleri ile değil, sabahın köründe de gece yarısında da direksiyona kendisi geçiyor, kalemini, kağıdını yanına alıyor ve bilinen cadde sokaklarda değil, pek çoğumuzun hiç adım dahi atmadığı “varoş” demesek de arka sokaklarda tek tek not alıyor.

TIP’IN KARA KUTUSUNDAN

UNUTULMAZ NOTLAR

KTO Başkanı Selçuk Öztürk Bey bana “Uğur abi sen Konya’nın kara kutususun der. Kara kutu ifadesine bozuluyorum. Hani “kara diyeceğine ak kutu” dese neyse. İşte benim içinde Meram Tıp’ın “Kara kutusu” Prof. Dr. Mehmet Okka Hoca ile epey oldu bir sohbette idik. Orada Şaban dedesinin birkaç sözünü anlattı. Dayanamadım iznini alarak not aldım. Mesela Şaban Okka dermiş ki, “Kız tarafı olsun erkek tarafı olsun. Bir sıkıntı olduğu zaman birinin çıkıp yeter artık demesi gerekir”…

Bu ve bunun gibi üç notu kara kaplı defterime yazdım. Ben Mehmet Okka’yı profesör olduğu için, dedesinden babasına, amcasından yeğenine Konya’nın değerleri oldukları için değil adam gibi adam olduğu için çok seviyorum.

KONYASPOR’UN BÜYÜK HATASI

Bir küçük not ile bugünü tamamlamak istiyorum. Eğer doğru haber ise (gazeteler yazdı) “Kayseri'nin bu sezon Süper Lig'deki tek takımı olan Erciyesspor, isim hakkını Kayserili bir inşaat firmasına verdi ve adını değiştirdi. Kayseri Erciyesspor, Suat Altın İnşaat ile isim hakkı konusunda anlaşmaya vardı. Erciyesspor Onursal Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Suat Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Suat Altın ve Ceo'su Sedat Kılınç'ın katılımıyla olumlu sonuçlandı. Suat Altın İnşaat, Erciyesspor kulübüne yıllık 1 Milyon 750 Bin TL ödeme yapacak. Erciyesspor'un da adı "Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor" olacak.

Anlaşma şartlarına göre Erciyesspor formalarının sırt bölümünde de Suat Altın İnşaat reklamı olacak. Ayrıca antrenman sahasının muhtelif yerlerine de Suat Altın İnşaat tabelaları konacak. İki taraf arasında bir iki gün içerisinde sözleşme yapılacak ve yeni isim Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilecek.

….

Hani Konyaspor’un önüne TORKU denildi diye Recep Konuk’a teşekkür etmek yerine, denilmedik laf bırakmayan, olmadık dedikoduyu yapıp, kara çalmaya çalışanlar, dudak büküp rakamı küçümseyenlere küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Recep Başkan’a gelip yardım yani destek istendiği için Başkan Konyaspor’a geçen yıl sadece 3 milyon TL (eski para ile 3 trilyon) vermişti. Rakamlara kafası basmayanlar hesap makinesi ile ne demek istediğimizi anlayabilirler.

  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğruların gözle görünmeyen orduları varmış

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Samimi olabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR