Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Başkan

Başkan

Bugün 50 yaş grubunda olanların gönlüne siyasetçiliği düşüren nedenlerin arasına ben TV dizisi Şehir ve Adam’ı da yerleştiririm.  Anthony Quinn’in Belediye Başkanı Tom Alcala olarak canlandırdığı karakter dışında yerel yönetimlerin işleyişine tanıklığım Sağlık Bakanlığı atamasıyla Ankara’nın bir ilçe belediyesinde göreve başlamamladır. 11 yılı sağlık müdürü ve encümen üyesi olarak geçen 17 yıl Başkan’ın kent için ne kadar önemli olduğunun örnekleriyle doludur.

Ankara’nın halen görevde olan bir belediye başkanı cep telefonundan kendisini arayan vatandaşın “başkanım; size ulaşamıyoruz”  sözüne “hemşerim, aradın ve telefona ben çıktım, nasıl ulaşamıyorsun?”  dediğinde “Başkanım, bir saat önce aradım, telefonunuz meşguldü, dönmediniz” cevabını almıştı.  Geçenlerde bir söyleşide Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen  “gece 3’de suyunun akmadığı gerekçesiyle kendisini arayan vatandaşa “ilgili birimi niçin aramadınız?” diye sorduğunda “ben sizi tanırım” cevabını aldığını anlatmıştı.  Zaman mefhumu yoktur başkanların. Vatandaş seçtiğine her zaman ulaşmak ister.

Vatandaş seçtiğinden her sorununu çözmesini de bekler. Ankara’nın bir ilçesinin eski belediye başkanı görevdeyken, “Halk görüşünde bir hanımefendi geliyor, kömürünün az kaldığını söyleyip kömür talep ediyor; peşinden gelen bir diğer hanımefendi, ‘başkanım, kış bitiyor, tatile gideceğiz ama halâ evcil hayvanlarımızı bırakacak barınaklar yetersiz’ diyor; haklılar; hepsinin derdini çözmek için çalışıyoruz” demişti.

Zor ama yüce bir görev olan belediye başkanlığı halka hizmet hakka hizmet mantığıyla aslında ahiret için de yatırımdır. Bürokratlığını yaptığım bir belediye başkanımın  “en büyük korkum birilerinin dünyalığına alet olup ahiretimin zarar görmesi” sözünü unutamam. Şehremini olmak elbette tüm ekibinin her şeyinden sorumlu olmayı gerektirir.

Bugün yeni yasal düzenlemelerle önemi çok artmış olan mahalli seçimler öncesinde  başkanlarımızın ve adaylarımızın projelerini açıklamalarını arzu ediyorum. Tabii en büyük arzum bu güzel demokrasi yarışının kazananının Konya’m olması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR