Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başkan Altay, Sille’ye Yeniden bir el atmış

Başkan Altay, Sille’ye Yeniden bir el atmış


Güzel bir pazar gününden tüm okurlarımıza en sıcak selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Zor durumda olan sıkıntılı okurlarımızda inşallah en kısa sürede sıkıntılarından kurtulurlar ve rahata ererler.
Çoktandır Sille’ye gitmiyordum.
Cumartesi akşamı ilerleyen bir saatte bir dostumuzun ısrarla daveti üzerine direksiyonumuzu Sille’ye doğru yönelttik. 
Erenköy kavşağını geçip kanalı aşınca şaşırıverdik. Sanki yol değişmiş ya da biz yanlış bir yola sapmıştık.
Selçuklu Belediyesi kanaldan sonra yol, tretuvar, yürüme yolu (belki de bisiklet yolu da olabilir gece karanlığında tam seçemedim) için hummalı bir çalışma yapıyormuş. Yol şantiyeye dönmüş. Demek ki havalar ısınınca biz bu yolu gerçekten tanınamayacak şekilde güzel bulacağız. 
Tam Sille Köprüsü’nün olduğu yere geldik ki görmediğimiz bir yeni levha daha karşımıza çıkıverdi, “TEK YÖN” diyordu. 
İşte bir iki kere de köşemize taşıdığımız Sille’nin o tarihi yolunu trafik çilesine dönüştüren gidiş geliş işine son verilmiş. Giriş tek yön olmuş. Gecenin o saatinde pek kimseler yoktu ama gündüzleri yaşanan hareketliliği düşününce çok sevindim.
Gece yarısı artık dönüşte idik. Otomobilimizi rampa aşağı salmıştık. Mecburen üst yoldan Sille’den çıktık. Bu yolda düzenlenmiş. İşte bir yer için yapılacak olan ilk iş yol ise Selçuklu Belediyesi bir anda insan ve araç trafiğinin hücumuna uğrayan tarihi bölgemizi bu uygulama ile rahatlatmış.
Teşekkürler Uğur Başkan, teşekkürler istek ve şikayete kulak veren yetkililer.
MEDAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖNÜNE ÜST GEÇİT LAZIM DEĞİL Mİ?

Cumartesi gecesi İstanbul yolu üzerinde otogarın oradaki MEDAŞ Genel Müdürlüğü önünden gelen ölümlü trafik kazası ile bir kez daha bu konuyu yazmanın gerekliliğine inandığım için, yapılıncaya kadar, ocakların sönmemesi için “bir daha, bir daha” diyerek bu konuyu yazacağım.
MEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde meydana gelen hasarlı, yaralamalı, ölümlü kaza kaç tane? Ben bilmiyorum. Ama istatistiklerde vardır. Alt geçit, otogar kavşağı ile ilerideki büyük kavşağın ortasında kalan MEDAŞ’ın tam çıkış kapısının karşısında da tramvay durağı vardır.
Yani insanlar TEDES’in olmadığı bu bölgede hızla gelen araçların önünden zıplayarak, koşarak karşıdan karşıya geçmek zorunda kalmaktadırlar.
Tüm üzücü kazalara rağmen her ne hikmetse yetkililerimiz buraya bir yaya üst geçidini çok görüyorlar.
Buradan gelen her kaza haberinin ardından düşünürüm, “Buraya niye bir üst geçit yapılmaz”…
Aklıma gelen tek cevap ise “Belediyeciler MEDAŞ’a gıcıktır da onun için”…
Sizce başka bir cevap şıkkı var mı?       
İnanın benim aklıma gelmiyor. Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Yetkili ve etkili büyüklerimize akıl, fikir, feraset ve vicdan versin.
………..
Pazar tatiliniz gönlünüzce mutlu huzurlu ve sağlıklı geçsin.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Sevdiklerinizi incitmeyin çünkü onları bir gün incitmek için bile bulamayabilirsiniz...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Kızdığımız eleştirdiğimiz konuları, konuların muhatabı insanların yüzlerine kırmadan ifade etmeyi becerebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR