Başkan Kavuş; Bu gece akan mazlum kanı ve gözyaşlarının durmasına vesile olsun

Başkan Kavuş; Bu gece akan mazlum kanı ve gözyaşlarının durmasına vesile olsun
 Editör
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ramazan ayının en değerli gecesi olan Kadir Gecesi’ni yayımladığı mesajla tebrik etti.

Rahmet ve mağfiret iklimi Ramazan ayının kalbi olan ve bir ömre bedel fırsat sunan Kadir Gecesi’ne erişmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını ümmetçe yaşadığımızı ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tüm hemşehrilerimizin ve İslâm âleminin mübarek Kadir Gece’sini can-ı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelmiş olmanın hüznünü yaşarken bir taraftan da bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Ramazan on bir ayın sultanı ve kıymetlisi, Kadir Gecesi de Ramazan’ın kalbi, sultanı ve en kıymetli gecesidir. Çünkü bu gece Rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in, ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sas) inmeye ve İslâm güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gecedir. Bir ömre bedel imkan sunan bu mübarek gece ümmet ve insanlık için de bir umut kapısı ve yeniden diriliş için büyük bir fırsattır. Rabbim bizleri bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirenlerden eylesin.

Rağmet ve mağfiret iklimi bu Ramazan-ı Şerif’i de, İslam coğrafyasında yaşanan katliam, vahşet ve soykırımlar sebebiyle buruk geçirdik. Kadir Gecemizin bu coğrafyada akan kanların ve gözyaşlarının durması için vesile olması Cenab-ı Hakk’tan niyazımızdır.

Bu düşüncelerle Kadir Gecesi’nin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, İslâm âlemine rahmet, merhamet, adalet ve barış; insanlığa ise hidayet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Gecemiz hayr olsun, hayırlar getirsin, hayırlara vesile olsun…”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.