Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Başkan Konuk ile “durmak yok yola devam”

Başkan Konuk ile “durmak yok yola devam”

Tatlandırıcı ithalatı yapan firmalara karşı verdiği mücadele sonrasında Pankobirlik Genel Başkanlığına aday olmayacağını açıklayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından tekrar Pankobirlik Genel Başkanlığına aday olacağını açıklamıştı.

 Recep Başkan’ın bu kararı başta Konya kamuoyu, çiftçiler hatta Türkiye’de büyük yankı uyandırmış beraberinde ise memnuniyet yaratmıştı.

TEK ADAY ÜZERİNDE MUTABAKAT

16 Eylül Cumartesi günü, çiftçinin yoğun talebi ve üreticide oluşan mutabakat üzerine, Recep Konuk’un tek aday olarak girdiği Genel Kurul son yılların en yüksek katılımıyla dikkat çekti.

Beni en çok endişelendiren Recep Konuk’un tekrar aday olmaması ile ortaya çıkacak boşluğu liyakat sahibi olmayanların dolduracak olması idi.

Öyle ki, şu anda Konya Şeker sadece Konya’nın değil Türkiye’nin de önemli kuruluşlarından biri.

Burada oluşacak en küçük bir sarsıntı bağlı bulunduğu kuruluşlar ve üyeleri arasında domino etkisi yaparak büyük hasara yol açacağı kesindi.

Bu sebeple Pankobirlik’in mutlaka düzgün, dürüst, erdemli ve başarılı kişilerin yönetiminde olması şart.

 Bir diğer tehlike ise Başkan Recep Konuk’un siyasi ve ticari rakipleri.

Ortada çok büyük bir marka değeri söz konusu, bu gerçeği yerli yabancı bütün kişi ve kurumlar biliyor.

Bu büyük markanın liyakatsiz ellere geçmesi sadece çalışanları, kurumları değil binlerce üye çiftçinin de geleceğini ciddi anlamda etkileyecek, tesis edilen güven ortamı ortadan kalkacağı için, çifti üretimi ikinci plana atıp elindeki tarlasını traktörünü satacak küçülmeye başlayacaktı.

Neyse ki korkulan olmadı. Recep Konuk tam mutabakat ile tek aday olarak girdiği seçimleri kazandı.

EN AZ GÖÇ VEREN BÖLGE

                Birçok kesimin dikkatlerinden kaçan çok önemli bir konu daha var. Konya’nın köyleri Anadolu Coğrafyasında en az göç veren kesim.

                Devlet büyük kentlere yoğun göçü önlemek hatta kentten köye dönüşü sağlamak için birçok projeyi hayata geçiriyor, teşvikler veriyor, kırsal kesime önemli yatırımlar yapıyor, ancak kentlerden köylere dönüşü sağlamak bir yana köyden kentlere göçü bile bir türlü engelleyemiyor.

                Türkiye geneline bakıldığı zaman bu durum istatistiklere de yansımış durumda, Anadolu coğrafyasında köyden kente en az göç veren yer Konya.

                Bunun en önemli nedeni Konya Şeker’in sağladığı istihdam ve binlerce çiftçiye alım garantisi vererek şeker pancarı ve patates ürettirmesi.

                Konya Şeker ayrıca, ayçiçeğini, mısırı, buğdayı, arpayı, kanolayı, üzümü elmayı alacak, hayvancılığı büyütecek yatırımları yapmasaydı belki de yüzlerce, binlerce aile köyünden ya Konya’ya ya da başka illere ekmek derdiyle göç edecek, kendisi sıla hasreti, köydeki komşuları, akrabaları, eş dost hasreti çekecekti.

            Gelinen noktada Konya Şeker’in başarısı asla göz ardı edilemez. Ancak hiç kimse göz ardı etmesin, Konya Şeker’i bu seviye ye getiren Başkan Recep Konuk ve ekibi.

            Genel kurulda Başkan Recep Konuk’un söylediği şu ifadelere aynen katılıyorum.

“Biz yaptığımız yatırımlarla sadece bir ekonomi inşa etmedik, sosyal dokuyu da koruduk, aile birliğini de koruduk. Bu bir iddia meselesidir. Bu bir kararlılığın sonucudur. Başlarken dedik şimdi de daha kuvvetli söylüyoruz, bizim insanımız bereketli toprakların fukara bekçisi olmayacak, doğduğu yerde doyacak, doymakla da kalmayacak refaha, zenginliğe kavuşacak”

Sonuçta istenen oldu, Çiftçinin yoğun talebi ve üreticide oluşan mutabakat üzerine, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkan Recep Konuk,  Pankobirlik Genel Başkanı oldu.

Böylece Genel Kurulda binlerce çiftçinin kararı;

Başkan Konuk ile “Durmak yok yola devam” oldu.

 

           

               

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR