Başkan küçük, üniversiteli öğrencilerle buluştu

Başkan küçük, üniversiteli öğrencilerle buluştu
KONTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, Selçuk Üniversitesi’nde öğrencilerle söyleşi programına katıldı.

KONTİMDER Başkanı Gökhan Küçük, Selçuk Üniversitesi’nde öğrencilerle söyleşi programına katıldı.

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük, "Yapı Malzemeleri Sektöründe Pazarlama ve Kariyer Fırsatları" konulu söyleşide Selçuk Üniversitesi öğrencilerine tecrübelerini aktardı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Pazarlama ve Emlak Yönetimi öğrencileri, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Alagöz, KONTİMDER Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Erbeyi, Arif Kart, Osman Tetik ve Muhammet Dündar katıldı.

kontimder-2.jpeg

KARİYER İÇİN HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYEN

İş hayatında kariyer planlaması için öncelikle hedeflerin iyi belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Gökhan Küçük, öğrencilerin eğitim sırasında hedeflerini belirlemelerinin başarı için önemini vurguladı. Gökhan Küçük, “Nereye ulaşmak istediğiniz konusunda karar vermeniz ilk adım. Kararınız hedefinizi belirler. Bundan sonra her aşamada işin gereklerini yerine getirmeniz gerekir. Seçtiğiniz sektörün durumu, iş olanakları gibi konularda bilgi sahibi olmanız gerekir. Aranılan nitelikler konusunda eksikleri giderip teorik olarak donanımlı hale gelmek sizin için avantaj sağlayacaktır “ dedi.

Pazarlama ve satış konusunda zaman içesinde ciddi değişimler yaşandığını anlatan Gökhan Küçük, klasik pazarlama ve satış yöntemlerinin, internet ve teknolojik çözümlerle e-ticaret, dijital pazarlamaya dönüştüğünü söyledi. Pandeminin etkisiyle e-ticaret hacminin büyüdüğünü vurgulayan Gökhan Küçük, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Teknolojik gelişmeler iş modellerini değiştiriyor. Sosyal medyayı kullanarak ticaret yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Artık hangi işi yaparsanız yapın, işinizi dijitalleştirmeden rekabet etmeniz zor. Dijital okuryazarlığı bilmeniz size fayda sağlayacak. Yapacağınız işin niteliğine göre farklı çözümler üretip inovasyon yapmak artık kaçınılmaz gözüküyor. Bütün bunlar sizin için fark yaratacaktır ” dedi.

kontimder-3.jpeg

Söyleşi programı soru cevapla devam etti. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Alagöz, katılımlarından dolayı KONTİMDER Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.