Başkan Özgüven: “Sosyal belediyecilikte iddialıyız”

Başkan Özgüven: “Sosyal belediyecilikte iddialıyız”
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Yöresel Ürün Satış Noktası’nı ziyaret etti.

İhtiyaç sahibi ailelerden yaşlılara, eğitimden sağlığa, öğrenci odaklı sosyal projelerden kültür ve sanatsal etkinliklere kadar ürettiği çok geniş kapsamlı vatandaş odaklı sosyal projelerle hizmet atağını sürdüren Ereğli Belediyesi kadınların üretkenliğini artırmak amacıyla Kadın Girişimciler Derneğine destek vermeye devam ediyor. Yunus Emre 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda kadınlara yönelik açılan Yöresel Ürün Satış Noktası'nı gezen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sosyal belediyecilikte öncü bir belediye olduklarını söyledi. Kadınların sosyal yaşamda yer almaları, üretken olabilmeleri, el becerilerini ortaya çıkarabilmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlayabilmeleri açısından Kadın Girişimciler Derneği çatısı altında evde hazırladıkları yöresel ürünlerin satışına Belediye olarak destek olduklarını belirten Başkan Özgüven, “Hanımların reçel, turşu, meyve kurusu, yemek ve tatlı çeşitleri gibi ürünleri burada değerlendiriliyor. İlçe Tarım ve Belediyemiz Gıda Teknikeri ve Mühendislerinin onayından geçen bu ürünleri getiren vatandaşların bilgileri alınıp, söz konusu ürünlere verilen barkod ile satışı yapılıyor ve ücreti ürün sahibine veriliyor. Ereğlili vatandaşlarımızı buradaki stantları gezmeye ve katkı sağlamaya çağırıyoruz. Organik olarak gelen bu ürünler yanında el becerilerinin de öne çıktığı ürünleri bu stantlarda bulabilirler” dedi.
“ASEM Ereğli’nin gözbebeği”
Sosyal Belediyecilik noktasında ortaya koydukları hizmetlerin vatandaşların da katkı ve katılımı ile çok iyi noktalara geldiğini belirten Özgüven, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kadınlar Lokalinde de kayıtların başladığını ve 25 farklı kurs ile kadınlara hizmet verildiğini vurguladı. Aile Eğitim Sanat Merkezi (ASEM)’i ziyaret eden ve Müdire Kezban Çatlı’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Özgüven, Kadınlar Lokalinin Ereğli’nin gözbebeği haline geldiğini söyledi. ASEM’in Ereğli için büyük ve önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Özgüven, “25 faklı branşta faaliyet gösteren ASEM’de kayıtlar başladı. Bu kurslara katılan bayanlarla yaptığımız görüşmelerde memnuniyet oranının mübalağasız yüzde 100’e yakın olduğunu gördük. Bu tesisin daha da yoğun bir kesime hitap etmesi en büyük temennimiz. Bu noktada başta ASEM Müdiresi Kezban Çatlı ve personelin çalışmaları son derece titiz ve takdirle karşılıyoruz. 8 Mart’ta hizmete giren bu tesise tüm kadınlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.
Başkan Özgüven ASEM’de çocuklar için kreş bulunduğunu ve usta eğiticiler tarafından çocuklara ilgi gösterildiğini de hatırlatarak, “Çocuklar güvenli ellerde oyunlar oynarken anneler de kurslarını başarıyla tamamlama fırsatı yakalamış olacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.