Başkan Özgüven: "Uzun Çarşı şehrin etiketi olacak"

Başkan Özgüven: "Uzun Çarşı şehrin etiketi olacak"
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven tarihi uzun çarşıda değişim zamanının geldiğini ifade ederek, "Tarihi uzun çarşı şehrimizin etiketi olacak" dedi.

Belediye Meclis Salonunda uzun çarşı esnafı ile bir araya gelen Başkan Özgüven, "Seçim çalışmalarımızda da sık sık gündeme getirdiğimiz uzun çarşı projesi için sizlerle bir kaç kez bir araya gelmiş ve fikir alışverişinde bulunmuştuk. Belediye olarak bizim görevimiz hizmet üretmek. Bunu yaparken de halkın katılımını da sağlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi uzun çarşı bu şehrin ekonomisinin kalbinin attığı yerdir. Ancak fiziki görüntüsü şehrimize yakışmayan bir durumdadır. Biz uzun çarşının bu şehrin etiketi olsun istiyoruz. Fiziki anlamda güzelleşsin istiyoruz. Ve sizlerle yaptığımız en son toplantıda örnek bir model uygulaması yapacağımızı belirtmiştik. Eski kasaphane caddesi girişinde yaptığımız bu uygulama vatandaşlarımız tarafından da beğenildi. Bu uygulamayı tüm alanda gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda sizlerin olur vermesini bekliyoruz" dedi.
Başkan Özgüven, Enerya'nın doğalgaz için uzun çarşıya gireceğini ve yaklaşık 1 aylık süreçte doğalgaz altyapısını tamamlayacağını belirttiği konuşmasında, "Doğalgaz çalışması sonrası üst yapı çalışmaları için ekiplerimiz uzun çarşıda 100 yıl ömürlü taş döşeme çalışmalarına başlayacaklar. Akabinde de cephe giydirimi yapılarak uzun çarşı şehrimize yakışan bir görüntüye sahip olacak. Elbette bu çalışmaların belli bir bedeli olacak. Bu bedelin önemli bir kısmını belediye olarak biz karşılayacağız. Kaplamanın yüzde 40'ını, taş döşemenin de yüzde 90'ının biz karşılamayı taahhüt ediyoruz" diye konuştu.
Toplantıya katılan Enerya Ereğli Müdürü Hüseyin Arı'da Başkan Özgüven'in özel ricası sonucu uzun çarşıya gireceklerinin altını çizerek, "Sokakların fiziki yapısı ve dar olması nedeniyle 1 haftada tamamlanabilecek çalışmayı 20 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Sizlerin karar vermesi halinde çalışmalara en kısa süre içerisinde başlayacağız" şeklinde konuştu.
Başkan Özgüven, Anıtlar Kurulu'ndan uzun uğraşlar sonucu aldıkları izin çerçevesinde gerçekleştirecekleri çalışmaların sonunda uzun çarşıya hiç bir aracın giremeyeceğini, tente, tabela gibi görüntülere müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.
Toplantı sonunda uzun çarşı esnafı kaplama noktasında kendi aralarında bir durum değerlendirmesi yaparak alacakları kararı belediyeye ileteceklerini söylediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.