Başkan Toru'dan Çarıklar'a müjde

Başkan Toru'dan Çarıklar'a müjde
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram´da Ramazan” etkinliklerinin ikincisi Çarıklar Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram´da Ramazan” etkinliklerinin ikincisi Çarıklar Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 
Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çarıklar Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarlar ile binlerce vatandaş katıldı.

“RAMAZAN EN İYİ ÖĞRETMENDİR”
Programda konuşma yapan Başkan Fatma Toru, ramazan ayının sadece oruç ayı değil aynı zamanda birlik, beraberlik, dayanışma, saygı, sevgi ve iyilik ayı olduğuna dikkat çekerek, “Ramazan manevi dünyamız için bir milattır ve dirilişimize vesiledir. Kendimiz, ailemiz, milletimiz ve ümmeti Muhammed için dua ve diriliş vaktidir. İftarda hepimiz Rabbimize misafir oluyoruz. Oruçluyken açız ama oruçlarımız da aç, namaza aç, mukabeleye aç, teravih namazına aç, birliğe aç, huzura aç, kardeşliğe aç. Bu ayda muhacir ve ensar olabilmeliyiz. Ramazan en iyi öğretmendir” dedi.

“ANADOLU İSLAMIN KALESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”
Şu anda ülkemiz ve bulunduğumuz coğrafyanın bir ateş çemberinin içinde olduğuna işaret eden Başkan Toru, “Bizler istikbalimizi ve istiklalimizi, kim ve ne olursa olsun, hangi bedel ödetilirse ödetilsin kaybetmeye razı olmayan bir ecdadın torunlarıyız. Şu anda ülkemiz ve bulunduğumuz coğrafya bir ateş çemberinden geçiyoruz. Ülkemizin, milletimizin son 15 yıldaki her alandaki kazanımları yok edilmek ve ilerlemesi durdurulmak isteniyor. Bizler ki; kaderin üstünde bir kader olduğuna inandık. Bizler maneviyatımıza, gençliğimize, çocuklarımıza, değerlerimize sahip çıktıkça Anadolu’muz, tüm İslam coğrafyasının kalesi olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“ÇARIKLAR FATİH MAHALLESİ’NE MÜJDE”
Çarıklar Fatih Mahallesi sakinlerine bir de müjde veren Başkan Toru, “Çarıklar’da düğün salonu, nişan salonu ihtiyacı vardı. Bunların çözümüne yönelik olarak bu mahallemize bir sosyal tesis kazandırmak istedik. Yer tahsisimiz yapıldı, projemiz hazırlandı ve şu an ihale aşamasındadır. Alt katında emeklilerimizin kullanabileceği bir salon, hanımlarımızın mukabele okuyabilecekleri ve sohbet edebilecekleri bir salon ile muhtar ofisi; üst katında ise düğün ve nişanların yapılabileceği büyük bir salonun yer alacağı sosyal tesisin ihalesini 1 Temmuz’da yapacağız. 800 metrekare inşaat alanı olan bu tesis, 4 bin metrekarelik arsa üzerine yapılacak. İnşallah en kısa sürede de temelini hep birlikte atacağız” diye konuştu.

“ÖZEN’DEN ÇARIKLAR’A TEŞEKKÜR”
AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ise, “Ramazan rahmet, mağfiret, bereket ve birlik ayıdır. Rabbimden bu ayı, ülkemiz ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile kılmasını diliyorum. Tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri dergahı izzetinde kabul eylesin inşallah. Bugün bizleri burada bir araya getiren Belediye Başkanımız Fatma Toru Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Genel seçimlerde bize yüzde 90’ın üzerinde destek sağladığınız için Çarıklar Fatih Mahallesi sakinlerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programda; tasavvuf müziği konseri, illüzyon, meddah ve orta oyunu gösterisinin yanı sıra çocuklara yönelik hediyeli yarışmalar yapıldı. Çocuklara futbol topu, saat ve ramazan dergisi hediye edildi.
Meram’da Ramazan etkinlikleri, 25 Haziran’da Gödene Mahallesi TOKİ konutlarında yapılacak programla devam edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.