Başkan Tutal asker adaylarıyla yemek yedi

Başkan Tutal asker adaylarıyla yemek yedi
 Editör
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 2023/4 tertip 1. gurup Seydişehir merkez ve kırsal vatani görevleri yapacak Mehmetçiklerle yemekte buluştu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 2023/4 tertip 1. gurup Seydişehir merkez ve kırsal vatani görevleri yapacak asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammed Yaşar Hançer, Askerlik Şube Başkanı Asteğmenİsmail Öztürk, Askerlik Şubesi Başkan Yardımcısı Kıd.Üst Çvş. Ümit Lale ve Mehmetçikler katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

baskan-tyutal-8.jpg

Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz. Mehmetçik Muhammed’in askerleri anlamındadır. Peygamber’in askeri olarak Allah bu askerlik süresinde emanetini alırsa şehit olacağımızı, hayatta kalırsak gazi olacağımız düşüncesi ile hareket ettiğimiz için tarihte 3 bin kişinin 100 bin kişiyi mağlup ettiği destan gibi mücadeleler yaşadık” ifadelerini kullandı.

Bizim iki kutsal değerimizi vardır diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Biri imanımızın ana kaynağı Kuran-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek yolcu edeceğiz. Allah yolunuzu açık etsin, vatani görevinizi sağ salim yaparak ailenize kavuşmayı nasip etsin" dedi.

Kaymakam Cevdet Bakkal, “Bu bir vatan nöbeti Anadolu’da insanların malının, canının, namusunun güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Ayağınıza taş değmesin, bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah sizlere nasip etsin. Hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.

Program sonunda Kaymakam Cevdet Bakkal, Başkan Mehmet Tutal ve yemeğe katılanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

baskan-tyutal-7.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.