Başkan Tutal: Çok önemli bir görevi üstleniyorlar

Başkan Tutal: Çok önemli bir görevi üstleniyorlar
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunması için var gücüyle çalışan basın mensuplarının gününü kutladı.

Gazetecilerin halkı doğru bilgiyle buluşturmak adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Tutal,” Toplumsal sorumluluk anlayışı içerisinde, ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan, hemşehrilerimiz ile belediyemiz arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak ifa ettiği bu hizmeti her türlü takdiri hak etmektedir. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadır ''dedi.

TARAFSIZLIK İLKESİNE UYMALARI DA BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTA

Başkan Tutal, ''Toplumsal değerlerimize saygı çerçevesinde, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesinin ışığında kamuoyunu tarafsız, şeffaf habere ulaştırmak ve güçlü bir toplum düzeninin sağlanmasına hizmet etmek tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır.Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir biçimde dile getirerek çok sesliliğimizin korunmasında büyük payı bulunan ve demokrasi standartlarımızın yükseltilmesinde önemli bir görev üstlenen kıymetli basın mensuplarımızın görevlerini daima bu sorumluluk bilinciyle yerine getirmeleri meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.